Shadow

Prețurile hotelurilor la nivel mondial: care oraș scade cel mai mult, care crește?

Prețurile hotelurilor au scăzut în medie cu 17% în 2020, potrivit unui studiu realizat de operatorul turistic german  Dertour, în care a comparat tarifele medii din 75 de destinații din întreaga lume.

Image

Orașele care au suferit cel mai puțin și orașele cu cele mai mari scăderi

Din cele 75 de destinații selectate de Dertour, aproape toate au înregistrat scăderi de prețuri în acest an.

Cu toate acestea, cinci destinații se remarcă ca urmare a majorării prețurilor: Marrakech (+15%), Abu Dhabi (+6%), Dresden (+5%), Lübeck (+5%) și Baden Baden (+1%). În timp ce în alte cinci destinații prețurile s-au menținut s-au înregistrat scăderi ușoare: Konstanz (+0%), Jeju (+0%), Salzburg (-3%), Delhi (-4%) și Singapore (-4%).

În schimb, clasamentul celor 10 orașe din lume în care prețurile au scăzut cel mai mult este condus de Amsterdam (-51%), urmat de San Francisco (-39%), Vancouver (-37%), Bangkok (-34%), Phuket (-33%), Barcelona (-32%), Miami (-31%), New York (-31%), Moscow (-29%) și Río de Janeiro (-28%).

Prognozele pentru 2021

Potrivit lui Ingo Burmester, CEO al operatorului turistic DER Touristik pentru Europa Centrală, „80% din prețul unui pachet turistic este determinat de costul zborurilor și al hotelurilor. Mai ales în acele destinații în care nu există o cerere mare, costurile ar trebui să scadă în 2021„.

În ceea ce priveste destinatiile care ar putea acumula cea mai mare cerere anul viitor, managerul consideră că „suntem într-o perioadă foarte provocatoare, deși vedem un mare interes pentru călătoriile interne și putem prevedea, de asemenea, o recuperare pentru destinațiile mediteraneene, călătoriile prin Europa și rutele pe distanțe lungi, de îndată ce restricțiile de călătorie vor fi ridicate„.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.