Shadow

Piața biocombustibililor va crește de 100 de ori valoarea sa actuală în 10 ani

Piața combustibilului sustenabil pentru aviație (SAF) va atinge o valoare de 131,12 miliarde de dolari (121,42 miliarde de euro) până în 2033, o creștere de peste 100 de ori mai mare decât valoarea sa actuală de 1,29 miliarde de dolari (1,195 miliarde de euro) în 2023, potrivit unui raport al Research and Markets, Irlanda. 

Creșterea va corespunde unei rate de creștere anuală compusă (CAGR) de 58,78%, potrivit Aviation Week.

Raportul arată că sectorul aviației comerciale conduce în ceea ce privește cererea de SAF, deținând în prezent o cotă semnificativă de 78,64%. Natura volatilă a prețurilor la combustibil pentru avioane este ceea care determină aceste cifre, ceea ce, la rândul său, determină companiile aeriene să caute alternative mai durabile. 

El mercado de SAF tendrá un valor de 121.420 M€ dentro de 10 años

SAF este una dintre cele mai bune și mai rapide soluții de decarbonizare din sectorul transportului aerian, care poate fi utilizată atât în flotele în funcțiune, cât și în viitoarele aeronave, înainte altor tehnologii, deoarece poate reduce emisiile de CO2 pe durata ciclului de viață cu până la 80% în comparație cu combustibilul convențional. Din 2011, SAF a alimentat peste 450.000 de zboruri comerciale în întreaga lume. Cu toate acestea, producția sa globală reprezintă 0,03% din consumul de combustibil de dinainte de pandemie și mai puțin de 1% din zborurile operate.

SAF-urile predominante

Dintre diferitele tipuri de FAS, biocombustibilul rămâne tipul dominant, cu o cotă extraordinară de 95,64% în ceea ce privește veniturile.

Cu toate acestea, raportul prezice că esterii hidroprocesați și parafină sintetică a acizilor grași parafinici (HEFA-SPK) vor prelua conducerea în 2033, cu o cotă de 32,24%.

În plus, raportul indică faptul că segmentul de capacitate de amestecare de 30-50% va domina piața, cu o cotă de 50,1% până în 2033. Acest lucru evidențiază accentul pus de industrie pe creșterea treptată a proporției de PBS în amestecurile tradiționale de combustibil pentru avioane.

Din punct de vedere geografic, America de Nord este lider și reprezintă cea mai mare parte a pieței SAF.

Mai multe informații despre subiect

Parlamentul European aprobă cotele obligatorii de SAF pentru companiile aeriene

Costul pentru ca aviația europeană să devină carbon netZero va fi de 800 de miliarde de euro

Cum se produce combustibilul pentru aviația sustenabilă (SAF)?

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.