Shadow

Oraș fantomă cu hotel de vânzare în Spania goală pentru 296.000€

O reclamă pe site-ul imobiliar Idealista în care un sat abandonat din Spania goală este scos la vânzare a asjuns să devină o știre la nivel mondial. Până și site-ul BBC News a făcut ecou această poveste curioasă. 

Pe reclama în cauză scrie „Vând casa rurală în Salto de Castro s/n”. Dar este mult mai mult decât atât.

În realitate, este un oraș cu 44 de case in total care a fost construit provincia Zamora, foarte de aproape de granița cu Portugalia, de către compania de electricitate Iberduero, pentru a găzdui familiile muncitorilor care a construit rezervorul din apropiere, barajul Castro, pe râul Duero.

Cu toate acestea, odată ce construcția rezervorului a fost terminată, muncitorii l-au părăsit și Salto de Castro a fost abandonat definitiv în anii 1980.

Potrivit proprietarului care a scos localitatea de vânzare, Salto de Castro are un bar, biserică și o școală cu mai multe săli de clasă, „precum și un cămin cu proiect de a construi 14 camere, cu sala de mese și spălătorie”. Există chiar și o veche cazarmă a Gărzii Civile, piscină și zone de sport.

„Proprietarul a visat să aibă un hotel aici, dar totul a fost pus în așteptare”, explică Ronnie Rodríguez, de la Royal Invest, compania care îl reprezintă pe proprietar, potrivit BBC.

Proprietarul, care are 80 de ani, „și-ar dori ca proiectul să devină realitate”, adaugă Rodríguez.

Ronnie Rodríguez. Fotografie: Royal Invest.
Salto de Castro este nelocuit de mai bine de 30 de ani.
Satul are un spațiu construit de 6.600 metri pătrați.

BBC explică faptul că actualul proprietar al Salto de Castro a cumpărat orașul la începutul anilor 2000, „cu intenția de a-l transforma într-un punct turistic. Cu toate acestea, criza zonei euro a impiedicat planul să prospere”.

„Vând pentru că sunt urban și nu mă pot ocupa de moștenire sau donație”, spune proprietarul în Idealista.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.