Shadow

Nu este potrivit pentru cardiaci: așa este cel mai lung pod de sticlă din lume

Vederile amețitoare ale celui mai lung pod de sticlă din lume atrag în fiecare zi mii de vizitatori în nord-estul Chinei, unde acest tip de pasarele a devenit la modă pentru a atrage turiștii care provoacă teama de a experimenta senzația de a te plimba „în aer”. 

 

Doar cei mai îndrăzneți parcurg cu pas ferm, lungimea de 488 de metri a acestei construcții, care „plutește” la 218 de metri pe două stânci din parcul natural Hongyagu, în apropierea orașului Banshan, în timp ce majoritatea caută ajutor de la balustrade pentru a face pași timizi pe această pasarelă de vertij. 

 

„Am sentimentul că voi cădea, mi-e frică, am un pic de vertij dacă mă uit de mult timp, de aceea nu îndrăznesc nici să mă uit”, a mărturisit pentru Efe tânăra Zhang Nan, care merge încet pe pasarele de sticlă apucată de braț de doi prieteni. 

 

Acest pod nou are o utilizare practică, ci și pur și simplu își propune să devină o atracție turistică pentru a promova Hongyagu, un parc natural până acum practic necunoscut, la 350 de kilometri sud-vest de Beijing

 

În momentul de față, pare să fi reușit, deoarece de la inaugurarea sa aproximativ 2.000 de oameni merg zilnic în acest loc îndepărtat din provincia Hebei, doar pentru senzația înfricoșătoare de a merge „în aer”. 

 

„Ceea ce îmi place cel mai mult la acest pod este sentimentul care îmi accelerează inima”, a spus un alt turist, Cui Meng. 

 

Plăci de sticlă cu grosimea de 4 centimetri

În centrul podiumului, construit de 1.077 de plăci de sticlă de numai centimetri grosime, toți caută cel mai bun „selfie” pentru a se lăuda apoi pe rețelele sociale. 

 

Cu toate acestea, plimbarea nu este potrivită pentru cardiaci, mai ales atunci când bate vântul și pasarele se mișcă. Cei îndrăzneți trebuie, de asemenea, să facă față fulgilor de nea, ceea ce face ca sticla să fie și mai alunecoasă decât de obicei. 

 

„Am venit să mă provoc pe mine însămi”, a recunoscut altă turistă, Gao Xueqian, care mărturisește că se teme și nu vrea să privească prin geamul transparent, pentru a nu vedea golul de sub picioarele ei. 

 

Sosirea la pod, în vârful muntelul, este de asemenea o aventură: turiștii trebuie să urce pe jos mai mult de 2.000 de scări abrupte, deoarece construcția telecabinei nu va fi finalizată pâna la mijlocul anului. 

 

Promovarea turismului

Aceste poduri de vârtej provoacă furori în China, unde fiecare provincie concurează pentru a atrage sute de milioane de turiști naționali, care se mișcă în fiecare an prin țară. 

 

„Am construit podul pentru a promova turismul, a căuta entuziasmul și a încerca ceva nou„, a explicat pentru Efe responsabilul podului, Liu Qi, de la firma Bailu Group, care a investit pentru 100 de milioane de yuani (12,8 milioane de euro) în proiect. 

 

60 de poduri de sticlă din întreaga China

Aceste structuri sunt un pariu sigur, spune el, pentru că chinezii iubesc podurile de sticlă și călătoresc. Prin urmare, moda este a depăși recorduri pentru a atrage turiști

 

Din 2016, recordul celui mai larg pod de sticlă din lume îl deținea o structură de 430 de metri a parcului natural Zhangjiajie (proincia Hunan), un loc care a inspirat lumile fantastice care apar în filmul Avatar. 

 

China găzduiește jumătate din cele mai lungi poduri din lume și aproximativ 60 de poduri de sticlă, potrivit presei locale. 

 

Cu toate acestea, din 2015 când o pasarelă din provincia centrală Henan a fost închisă la puțin timp după inaugurarea sa după descoperirea de fisuri în sticlă, ceea ce preocupă cel mai mult vizitatorii este siguranța

 

Dar, potrivit lui Liu, podul este „absolut sigur”, deoarece podul este proiectat ca să reziste cu 2.000 de persoane în același timp, dar numai 600 de persoane, precum și posibilitatea de a rezista la cutremure de până la 6 grade și uragane cu puterea de 12 (maximul pe scară Beaufort). 

 

Nebunia de a inova cu acest tip de atracții a dus chiar la incorporarea de efecte speciale în ele. 

 

Un videoclip a devenit viral în care un ghid chinez s-a aruncat la sol înspăimântat la apariția de fisuri, create printr-un efect vizual și sonor, într-un pod cu o înălțime mai mare de 1.000 de metri, situat în Hebei, în nord-est. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.