Shadow

New York, Paris, Roma … orașele se pregătesc pentru al doilea val

Cazurile de coronavirus în lume au depășit 35 de milioane și, având în vedere, sosirea celui de-al doilea val de infecții, orașele mari precum New York, Paris și Roma anunță reintroducerea măsurilor restrictive. În acest moment nu sunt prevăzute închideri că în lunile martie și aprilie. 

 

New York

Orașul zgârie-norilor se pregătește pentru un al doilea val de infecții, așa că va impune noi restricții în mai multe zone din Brooklyn și Queens, potrivit The New York Times. A se citi: Fearing 2nd Wave, N.Y.C. Will Adopt Restrictions in Hard-Hit Areas.

Noua strategie de izolare reprezintă un obstacol pentru oraș după progresul ultimilor săptămâni. De-escaladarea treptată a închiderii, de exemplu, a permis restaurantelor să servească din nou în interior, precum și repornirea școlilor.

Cu toate acestea, 9 zone ale orașului vor trebui acum să închidă școlile, precum și toate afacerile neesențiale, inclusiv restaurantele, care nu vor mai putea servi în interior sau în exterior. În alte 11 zone, școlile vor continua să se redeschidă, în timp ce restaurantele vor putea servi numai mese în afară.

Un efect colateral al acestor măsuri anti-COVID a fost că numeroase străzi din New York și-au schimbat radical aspectul, terasele restaurantelor ocupând acum străzile pe care circulau anterior mașinile și camionetele.

De fapt, consiliul municipal a avansat că unele dintre aceste schimbări urbane vor rămâne în New York.

 

Parisul închide barurile

Parisul a intrat în alertă maximă luni, din cauza extinderii coronavirusului, după ce a depășit toate limitele impuse de guvern și a prezentat o degradare notabilă a situației de sănătate, au informat surse guvernamentale EFE.

Surse ale Guvernului au indicat că presiunea crescândă asupra spitalelor din regiunea Parisului a fost verificată în acest weekend, astfel încât premierul, Jean Castex, i-a confirmat duminică primarului, Anne Hidalgo că capitala este în alerta maximă.

În Franța, orașele intră în această categorie atunci când depășesc cele trei scale dictate de guvern: atunci când rata incidenței depășește 250 de cazuri pozitive la 100.000 de locuitori în rândul populației generale sau 100 de cazuri în rândul persoanelor în vârstă, precum și atunci când 30% din paturile de la ATI sunt ocupate cu pacienți cu COVID-19.

Paris și o parte a periferiei sale au depășit aceste limite joi, cu 263 și respectiv 105 cazuri și o rată de ocupare de aproximativ 35% în unitățile de terapie intensivă.

Duminica trecută, era de așteptat ca Executivul să confirme închiderea barurilor și restaurantelor din capitală începând de luni, dar în cele din urmă restaurantele vor putea rămâne deschisedeși cu măsuri de protecție consolidate. În principiu, barurile ar trebui să se închidă.

Castex a cerut, de asemenea, ministrului educației, Jean-Michel Blanquer, să stabilească noi dispoziții pentru combaterea răspândirii virusului în unități, ceea ce va reduce la jumătate numărul de studenți pe clasă în universități și instituturi de formare din zone în alertă maximă.

La rândul său, ministrul muncii, Élisabeth Borne a amintit angajatorilor necesitatea de a acorda prioritate telemuncii în orașele declarate în alerta menționată.

Anunțurile din presa franceză au coincis cu confirmarea sindicatului hotelier din Marsilia cu privire la  redeschiderea restaurantelor sale lunea trectă, după o săptămână de închidere totală, după ce au ajuns la un acord cu autoritățile și au anunțat măsuri mai restrictive de întâmpinare a clienților săi.

Roma

Creșterea numărului de infecții din ultimele zile în Italia împinge Guvernul să evalueze posibilitatea introducerii, începând cu 7 octombrie a unor măsuri anti-cotagiune precum obligația de purta întotdeauna o mască și de a limita numărul de persoane din adunări sociale și locuri închise.

Obligația măștilor peste hotare în toată Italia și în orice moment al zilei era deja în vigoare în regiuni precum Lazio, Calabria, Campania, Basilicata și Sicilia.

De asemenea, are în vedere introducerea unei „stingeri” cu închiderea obligatorie a localului la ora 23 pentru a reduce viața de noapte.

O limitare a numărului de persoane care pot intra în locuri publice de divertisment, baruri și restaurante este, de asemenea, studiată, urmând exemplul Campaniei, care, printr-o ordonanță recentă, a interzis grupurilor de peste 6 prieteni sau membri ai familiei sau de 20 de invitați pentru nunți.

Numărul de locuri în cinematografice și teatre în sălile de recepție, pentru evenimente și chiar petreceri private va fi, de asemenea, redus: se menține limita maximă de 200 de spectatori pentru facilitățile interioare și nu mai mult de 1.000 pentru facilitățile în aer liber, așa cum se întâmplă acum pentru public în stadione.

În transportul public local se va aminti că capacitatea autobuzelor și trenurilor nu poate depăși 80% din numărul de locuri.

Ministerul Interne a pus armata la dispoziția delegaților guvernamentali în cazul în care acestea sunt necesare pentru aplicarea măsurilor anti-contagiune.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.