Shadow

New York oferă vaccinuri vizitatorilor din zonele sale turistice

Primarul din New York, Bill de Blassio, a anunțat că de sfârșitul săptămânii trecute oferă vaccinul cu o doză unică împotriva COVID-19 turiștilor care vizitează cele mai emblematice atracții și spații ale sale precum Times Square, Statuia Libertății, Brooklyn Bridge sau Central Park, cu aprobarea prealabilă de către autoritățile statului. Primarul susține că, întrucât de moment turismul este fundamental național, aceasta va face imunizarea mai atractivă pentru cei care încă nu vor să fie vaccinați și, în paralel, ar putea genera turism de vaccinare pentru străini, atunci când frontierele vor fi deschise. Programul face parte din cea mai mare companie de promovare a turismului din istoria sa

De Blassio a subliniat importanța revenirii turismului în New York, pentru care a alocat aproximativ 30 de milioane de dolari (24,7 milioane de euro) pentru cea care va fi cea mai mare companie turistică din istoria orașului pentru această vară, deși majoritatea turismului de moment este intern din cauza restricțiilor de intrare în Statele Unite.

Pentru acest program, ei vor folosi vaccinul Janssen deoarece este o doză unică. „Este un mesaj pozitiv pentru turiști: veniți aici, este sigur, este un loc minunat, vom avea grijă de voi și ne vom asigura că vă vaccinați cît timp sunteți cu noi. Acest lucru poate începe imediat ce este aprobat și suntem gata să începem”, a spus într-o conferință de presă. 

Central Park

Primarul a menționat că lucrează cu statul condus de un alt democrat, guvernatorul Andrew Cuomo, pentru a modifica legislația actuală și a permite Big Apple să administreze vaccinurile nerezidenților.

Măsura ar putea face imunizarea mai atractivă pentru cei care au încă îndoieli în țară, unde există deja acces la universal la diferite vaccinuri pentru toți adulții, dar ar putea genera și turism de vaccinare pentru străini la deschiderea frontierelor, în funcție de natura acestei schimbări legslative.

Autoritățile și companiile americane au fost creative în ultimele săptămâni pentru a încuraja cetățenii să primească vaccinul, oferind o multitudine de produse și servicii celor care își prezintă acreditările de imunizare.

New York a stabilit data de la 1 iulie ca termen limită pentru redeschiderea completă a orașului, iar afacerile au primit deja lumina verde la sfârșitul lunii. Cu toate acestea, atracțiile culturale și artistice ale orașului, cum ar fi Broadway, până pe 14 septembrie nu revin la activitate.

 

EFE / Secțiunea Economie

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.