Shadow

Marea Britanie și Italia, principalele țări-sursă de unde românii vin acasă de Paște

Comunicat de presă

Sărbătorile Pascale au fost întotdeauna o ocazie ideală pentru românii care studiază sau muncesc în afara țării să vină acasă, concluzie confirmată și de ultimele date înregistrate de Vola.ro. În 2018 s-a înregistrat o creștere cu 30% a biletelor de avion în perioada Paștelui ce au avut ca destinație finală România, iar procentul se păstrează și în 2019. Peste 50% dintre românii care vin acasă de sărbători, au ca punct de plecare aeroporturi din Marea Britanie, Germania și Italia. Prețul mediu al biletului de avion din Europa spre diferite aeroporturi din țară variază între 85 euro (Timișoara) și 192 euro (Iași). 

Claudia Tocilă, Director de Marketing Vola.ro
Claudia Tocilă, Director de Marketing Vola.ro

Marea Britanie și Italia, principalele țări-sursă pentru românii care vin acasă de sărbători

Cei mai mulți români care au rezervat bilete prin Vola.ro spre România pentru perioada Paștelui au ca țară de proveniență Marea Britanie (peste 26% dintre rezervări), urmată de Italia (16,9%), Germania (12%), Belgia, Franța și Spania (8-9%).

Cel mai frecventat aeroport – destinație din România este București. Prețul mediu al unui bilet de avion spre București este de 163 euro / persoană. Circa 20% dintre călători vin din Marea Britanie, 12% din Italia, 10% din Franța, 5% din Spania.

Prețul mediu al unui bilet de avion spre Iași este de 192 euro / persoană. Jumătate dintre pasageri vin din Marea Britanie și Belgia.

Pentru a călători la Cluj, prețul mediu al biletului de avion este de 113 euro. Peste 30% dintre călători vin din Marea Britanie, iar 25% zboară la Cluj de pe Otopeni.

Pentru Bacău, prețul mediu al biletului de avion este de 171 euro (principalul punct de plecare fiind Marea Britanie) iar pentru Timișoara a fost de 85 euro (Otopeni fiind principalul aeroport sursă).

 „Neoficial, peste 4 milioane de români locuiesc în afara granițelor țării, cu peste un milion de români înregistrați doar în Spania și Italia și câte 500.000 de români în Marea Britanie, Germania și Franța. Sunt românii care trimit peste 4 miliarde de euro anual acasă, dar cărora puține companii le se adresează. Anul acesta de Paște ne-am propus să ne adresăm lor printr-o campanie intitulată „Hai Acasa”, care a depășit deja un milion de vizualizări. Dincolo de biletele rezervate, colegii noștri din Departamentul de Relații cu Clienții sunt gata să îi asiste non-stop chiar și în perioada sărbătorilor pascale, totul pentru ca drumul lor acasă să fie cât mai facil.” a declarat Claudia Tocilă, Head of Marketing Vola.ro

Bilete mai scumpe în 2019. 180 euro prețul mediu al biletelor de avion în perioada Paștelui, în 2019 

Dacă în anul 2018 românii au plătit în medie 170 de euro pentru un bilet de avion spre destinații externe în perioada Paștelui, în 2019 prețul mediu a crescut la 180 euro. Principalele destinații sunt orașele europene precum Londra, Paris, Barcelona, Madrid, Roma, Milano dar și Grecia, prin prisma comunității de creștini ortodocși de acolo.

Au fost înregistrate și rezervări pentru destinații îndepărtate precum Dubai sau chiar SUA, Canada și Thailanda.

Numărul românilor care aleg ca punct de plecare sau sosire alte aeroporturi din țară este în creștere. Timișoara, Iași, Cluj dar și aeroporturi mai mici precum Craiova, Oradea și Sibiu, vor înregistra trafic intensificat în perioada sărbătorilor Pascale.

Rezervări last minute pentru Paște. De două ori mai multe căutări pentru călătorii de Paște în anul 2019, decât în anul 2018

Deși numărul biletelor de avion disponibile este mai mic, iar prețurile mai mari cu până la 30%, românii preferă să rezerve biletele de avion pentru reîntoarcerea acasă pe ultima sută de metri. În 2018, spre exemplu, cele mai multe rezervări au fost făcute chiar în Săptămâna Mare, înregistrându-se în jur de 10.000 de căutări pe zi. Recordul pentru căutările din primele două săptămâni ale lunii Aprilie, 2019, este de aproape 20.000 de căutări într-o singură zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.