Shadow

Cele mai vizitate 100 de orașe din lume

Clasamentul celor 100 de orașe din lume care primesc cei mai mulți turiști străini este condus de trei mari orașe din Asia: Hong Kong, Singapore și Bangkok. Bucureștiul se află pe locul 64, pierzând 5 locuri față de anul precedent. 

Lista a fost întocmită de firma de consultanță Euromonitor International și ține cont de sosirile de turiști străini, nu de înnoptări, înregistrate în anul 2012.

După cum evidențiază Euromonitor, sosirile de turiști în cele 100 de orașe din clasament au crescut cu o rată anuală de 6,6%, depășind creșterea de 4,2% a sosirilor internaționale înregistrate la nivel mondial în 2012.

În plus, în topul 10, șase orașe sunt situate în Asia.

Creșterea orașelor asiatice este explicată prin creșterea economiilor emergente, mai ales China.

De exemplu, sosirile de turiști chinezi în Hong Kong au crescut cu 11% și au reprezentat 63,5% din totalul vizitelor. În total, fosta colonie britanică a primit 23,77 milioane de turiști (+6,5%).

Podiumul primelor trei orașe este completat de Singapore, cu 21,3 milioane de turiști (+7,7%) și Bangkok, cu 15,8 milioane (+14,6%).

Europa și America

Orașul european aflat pe primul loc în clasament este Londra, pe a patra poziție (căzând un loc), cu 15,4 milioane de turiști (+2,3%).

Potrivit Euromonitor, în pofida faptului că Londra, capitala Marii Britanii, a găzduit Jocurile Olimpice în vara anului 2012, „în loc să aibă loc un boom turistic a avut efectul opus, având în vedere că sosirile de turiști străini au scăzut cu 5% în luna iulie 2012”.

Primul oraș American este New York, pe locul al optulea, cu 11,6 milioane de turiști străini (+8,9%).

Pe de altă parte, raportul Euromonitor evidențiază cele cinci orașe care s-au comportat cel mai bine și cel mai prost în 2012. Cel mai mare succes la avut Tokyo, cu o creștere a sosirilor de 47% (având în vedere scăderea din 2011 după tsunami și catastrofa de la Fukushima).

Piețele emitente de turiști

Potrivit Euromonitor, în 2012 cele cinci piețe emițătoare de turiști cele mai importante în materie de călătorii în străinătate au fost GermaniaStatele UniteMarea BritanieChina și Rusia.

Dar până în 2017 este de așteptat ca China să conducă turismul emițător în număr de călătorii, cu Germania pe locul al doilea și Rusia pe al treilea, conform estimărilor făcute de Euromonitor.

„Prin urmare, orașele care vor seduce turiștii chinezi și ruși vor fi cele care vor înregistra cea mai mare creștere, în special cele care se află în țările vecine”, adaugă Euromonitor.

În acest sens, firma de consultanță arată că țările câștigătoare vor fi cele care vor agiliza la maxim emiterea de vize, vor dezvolta relații puternice cu turoperatorii, vor implementa un marketing segmentat și vor crește conexiunile aeriene cu piețele emițătoare mai puternice.

Clasamentul poate fi consultat, de asemenea, pe site-ul Euromonitor.

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.