Shadow

Londra Heathrow își pierde titlul european de aeroportul cu cel mai mult trafic

Londra Heathrow nu mai este cel mai aglomerat aeroport din Europa, titlul căzând pe cel mai apropiat rival al său, Paris Charles de Gaulle, din cauza impactului pandemiei de coronavirus asupra aviației, deși, managerii săi au dat vina, pentru o scădere mai profundă a numărului de pasageri decât în restul terminalelor principale de pe continent, pe inacțiunea guvernului britanic în implementarea testelor de COVID-19 pentru înlocuirea carantinelor sufocante pentru a oferi mai multă siguranță călătorilor și a stimula cererea. 

Oferind prognoza sa de rezultate, Hethrow a recunoscut că Paris Charles de Gaulle l-a depășit ca cel mai tranzitat aeroport din Europa, dând o lovitură ambițiilor comerciale globale ale Regatului Unit, având în vedere că relația actuală a țării cu Uniunea Europeană trebuie să se încheie în două luni; potrivit agenției de știri britanice Reuters.

Primul aeroport din Londra a criticat guvernul britanic pentru că încetinește introducerea unui regim de testare a aeroportului pentru a înlocui regulile de carantină de 14 zile, adăugând că această întârziere rezultată din inacțiune cauzează daune suplimentare economiei. 

De asemenea, Heathrow și-a redus prognozele pentru numărul de pasageri de anul viitor, spunând că se așteaptă acum la 37 de milioane de pasageri, cu 41% mai puțin decât prognoza din iunie, întrucât înăsprirea restricțiilor coronavirusului zdrobește speranțele pentru o recuperare a cererii de călătorii.

CEO-ul John Holland-Kaye a declarat că scăderea Heathrow în clasament, Amsterdam și Frankfurt ar putea să-l depășească pe baza numărului de pasageri, ar trebui să determine guvernul să acționeze. „Sper că guvernul își dă seama că, dacă adormim, Regatul Unit va pierde multe dintre lucrurile pe care le considerăm de la sine, cum ar fi faptul de a avea cel mai bine conectat aeroport-hub din lume„, a spus el agenției.

Numărul de pasageri din Heathrow a scăzut cu -87% în al treilea trimestru, ducând la o pierdere de 1.500 de milioane de lire sterline (peste 1.657 milioane de euro), în primele nouă luni ale anului. 

Guvernul britanic a informat că va anunța carantine mai scurte pe baza testelor de COVID-19 pentru a revitaliza călătoriile la începutul lunii decembrie, dar Holland-Kaye a subliniat că aveau, de asemenea, speranța că în curând se vor realiza progrese în ceea ce privește planul de a permite călătoria între Regatul Unit și Statele Unite. „Există cel puțin 50-50 de șanse ca aceasta să înceapă la sfârșitul lunii noiembrie”, a spus el.

Planul ar permite efectuarea de teste înainte de plecare și sosire pe unele rute de la Londra la SUA. Statele Unite sunt o piață cheie pentru Heathrow, deoarece reprezintă 20% din traficul său obișnuit și, în mod specific, ruta Londra-New York reprezintă 5%.

Aeroportul londonez este controlat de compania spaniolă Ferovial, Qatar Investment Authority și China Investment Corp, printre principalii acționari.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.