Shadow

La Rioja va găzdui Conferința Mondială a Enoturismului a UNWTO în 2023

Organizația Mondială a Turismului (UNWTOa ales La Rioja ca loc de desfășurare a celei de-a șaptea ediții a Conferinței Mondiale a Turismului Vinologic pentru anul viitor. Cea coresponzătoare anului 2022 a avut loc în septembrie în Italia. 

Experții, profesioniștii, destinațiile consolidate și emergente din acest segment turistic vor avea o nouă oportunitate de a face schimb de cunoștințe și experiențe în acest forum internațional, care analizează tendințele, instrumentele și oportunitatile de promovare a turismului vinicol.

Acest tip de segment constituie „un sector care poate duce la o schimbare pozitivă, mai ales în multe comunități rurale, creând locuri de muncă și oportunități în zonele cele mai depopulate, promovând creșterea economică și păstrând mediul natural și cultural”, a spus Zurab Pololikashvili.

Ministrul Industriei, Comerțul și Turismului din Spania, Reyes Maroto, a subliniat că turismul vinicol „contribuie la sustenabilitatea economică, socială și ambientală, adaugă valoare și ajusteaza sezonier oferta și ne permite să vizităm mediul rural.

În 2022, conferința menționată mai sus a avut loc în Alba, Italia, în perioada 19-21 septembrie.

Această nouă ediție a fost prezentată la muzeul Vivanco al Culturii Vinului (Briones) în vadrul unui eveniment la care au participat Reyes Maroto, ministrul Industriei, Comerțului și Turismului din Spania; Concha Andreu, președintele Guvernului La Rioja; și secretarul general al UNWTO, Zurab Pololikashvili, printre alții.

A se citi și Portugalia a inaugurat primul său proiect turistic important în faza post-COVID.

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.