Shadow

KLM și TU Delft prezintă primul zbor de succes al „Flying-V”, avionul viitorului

Comunicat de presă

Modelul la scară redusă al Flying-V – aeronava eficientă energetic a viitorului – a zburat pentru prima dată. În urmă cu un an și jumătate, KLM și TU Delft au anunțat că vor proiecta Flying-V, un concept de zbor inovator, iar după teste extinse în tunele aerodinamice și la sol modelul a fost finalizat. Reprezentanții companiei KLM Royal Dutch Airlines anunță că primul zbor de test a fost un real succes.

Luna trecută, o echipă de cercetători, ingineri și un pilot de dronă de la TU Delft au călătorit la o bază aeriană din Germania pentru a efectua primul zbor de încercare.

Flying-V, avionul viitorului, a avut primul zbor de test. A fost un succes, a anuntat echipa KLM. VIDEO

„Am fost foarte curioși cu privire la caracteristicile de zbor ale Flying-V. Designul aeronavei se integrează perfect în inițiativa noastră Fly Responsilly, care reprezintă toate eforturile noastre de sustenabilitate. Dorim un viitor sustenabil pentru aviație și inovația face parte din acest proces. KLM a fost printre primele trei cele mai sustenabile companii aeriene la nivel mondial în Dow Jones Sustainability Index pentru mulți ani la rând. Dorim să continuăm cu aceste demersuri în viitor. Prin urmare, suntem foarte mândri că am reușit să realizăm acest lucru împreună într-o perioadă atât de scurtă de timp”, a declarat Pieter Elbers, Președinte și CEO al KLM.

Flying-V cuprinde o abordare cu totul diferită a designului aeronavelor, pentru susținerea unui zbor sustenabil pe distanțe lungi în viitor. Designul aeronavei integrează cabina pasagerilor, cala de marfă și rezervoarele de combustibil în aripi, creând o formă spectaculoasă în V. Conform calculelor, forma aerodinamică îmbunătățită și greutatea redusă a aeronavei vor reduce consumul de combustibil cu 20% în comparație cu cea mai avansată aeronavă de astăzi.

 

Proiectul se desfășoară în colaborare cu mai mulți parteneri, inclusiv Airbus

KLM a prezentat macheta aeronavei pentru prima dată în timpul aniversării de 100- de ani a companiei, în octombrie 2019. Mai mulți parteneri sunt acum implicați în proiect, inclusiv producătorul Airbus.

„Nu putem transforma sectorul aviației într-unul sustenabil pe cont propriu, de aceea este important să lucrăm împreună pentru un viitor mai responsabil. Colaborarea cu partenerii noștri și schimbul de cunoștințe va aduce schimbări reale industriei aeronautice. De aceea vom dezvolta în continuare conceptul Flying-V cu toți partenerii. Următorul pas va fi de a zbura Flying V pe combustibil sustenabil”, a comunicat Pieter Elbers, Președinte și CEO KLM.

Primul zbor al modelului la scară redusă Flying-V poate fi vizionat aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.