Shadow

Jumătate din veniturile din turism sunt concentrate în 10 țări

Cele 10 țări care primesc cel mai mare venit din turism reprezintă 50% din cheltuielile globale, potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO). Pe de altă parte, cele 10 țări care primesc mai mult turism extern primesc aproximativ 40% din toate călătoriile. 

Statele Unite, Spania, Franta, Thailanda, Marea Britanie, Italia, Australia, Germania, Japonia și China sunt, în această ordine, cele 10 țări care primesc cele mai multe venituri din turism.

Potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO), SUA este de departe lider cu 215.000 milioane de dolari. Dacă țineți cont de faptul că această cheltuială este realizată de cei 80 de milioane de vizitatori înregistrați în SUA în 2018, media de 2.687 USD pe persoana și ședere depășește cu mult cea a oricărei alte țări.

Țările cu cei mai mulți turiști și cu cele mai multe venituri. Grafic: UNWTO.
Țările cu cei mai mulți turiști și cu cele mai multe venituri. Grafic: UNWTO.

Franța, de exemplu, care rămâne pe primul loc ca destinație turistică cu 89 de milioane de sosiri, înregistrează o medie de cheltuieli de 752 USD per vizitator. Iar Spania, care ocupă al doilea loc atât în sosiri cât și în cheltuieli, arată o medie de 891 USD pe persoană și ședere în conformitate cu statisticile UNWTO.

O posibilă explicație este că dincolo de sezonul de vară, cu șederi peste medie în Spania, Europa funcționează ca o destinație multiplă pentru piețele extraregionale, cu șederi scurte în fiecare țară, în timp ce SUA poate fi considerată o „destinație multiplă” în sine.

Cele 10 țări care primesc cei mai mulți turiști totalizează 577 de milioane de vizite, 40% din mișcările globale, în conformitate cu UNWTO. 

În topul 10 a destinațiilor din 2018, Mexic ocupă locul al șaptelea cu 41 de milioane de sosiri. Cu toate acestea, nu apare în lista țărilor cu cele mai mari venituri. Mexicul și Turcia sunt două dintre cele mai vizitate țări care nu apar printre cele care înregistrează cele mai mari cheltuieli, o listă în care Australia și Japonia le înlocuiesc.

De fapt, Japonia și China, cu 41.000 de milioane de dolari și, respectiv, 40.000 de milioane, închid lista țărilor cu cele mai mari venituri, iar Mexicul se află mult mai jos cu 22.800 milioane de dolari.

Una dintre prioritățile Mexicului, conform actualului guvern, este de a crește cheltuielile pe călător. Media de 558 de dolari pune țara pe locul 40 la nivel mondial în cheltuieli medii. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.