Shadow

Congresele, târgurile și convențiile îți vor scana fața pentru a-ți permite intrarea

Una dintre inovațiile tehnologice care au atras atenția la ultimul târg IBTM din Barcelona a fost un sistem de recunoaștere facială pentru persoanele care participă la conferințe și convenții. Acest instrument poate ridica suspiciuni la nivelul vieții private, dar, pe de altă parte, permite ca mii de delegați la un eveniment să treacă prin controalele de la intrare într-un timp foarte scurt, economisind cozile și sporind nivelul de securitate.

„Recunoașterea facială pentru congrese și conventii este un sistem mai rapid, mai sigur și mai memorabil, deoarece îi face pe oameni să-și amintească evenimentul”, explică un purtător de cuvânt al companiei Fielddrive, care a dezvoltat această tehnologie.

Una dintre camere este utilizată pentru a identifica persoanele care participă la un congres, târg sau convenție.
Una dintre camere este utilizată pentru a identifica persoanele care participă la un congres, târg sau convenție.

De fapt, unele companii aeriene pun deja în aplicare sisteme de recunoaștere a feței în aeroporturi, tocmai pentru ca contribuie la reducerea cozilor și la creșterea nivelului de securitate.

 

Intimitate

Dar ce se întâmplă cu intimitatea? Când vorbim de congrese și convenții „sistemul este opțional”, explică același purtător de cuvânt.

Adică, înainte de congres sau de convenție, persoana care dorește să acceseze incinta prin controale de recunoaștere facială trebuie să trimită fotografia organizatorilor.

La sosire, și odată plasat în fața camerei, sistemul vă va recunoaște, numele va apărea pe ecran și va imprima automat biletul.

„Dacă cineva decide să nu trimită fotografia, acea persoană va trebui să meargă la biroul de înregistrare a delegaților, să-și dea numele, să-și prezinte pasaportul său ID-ul și acolo li se va oferi badge-ul sau intrarea. Dar dacă ai trimis fotografia, vei salva acest timp”, spune șeful companiei Fielddrive.

În următorul video, putem vedea un caz real despre cum funcționează acest sistem în congrese. Într-un eveniment care a avut loc în Statele Unite în luna mai, din cele 1.360 de persoane care s-au înregistrat online, 664 au optat pentru sistemul de recunoaștere facială și doar 9 secunde au avut deja intrarea în mână.

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.