Shadow

Heathrow și Gatwick investesc milioane în tehnologie militară anti-drone

Cele mai mari două aeroporturi din Regatul Unit, londonezele Heathrow și Gatwick, au decis să investească milioane de lire sterline în echipamente militare anti-drone pentru a încerca să se protejeze de atacurile viitoare. În perioada vacanței de Crăciun de anul trecut peste 1.000 de zboruri nu au putut decola și 140.000 de pasageri au rămas blocați

Cele două hub-uri cu cel mai mare trafic de pasageri din țară și-au adus propiul dispozitiv anti-drone de grad militar; conform informațiilor publicate de ziarul britanic The Guardian.

Armata a trebuit să fie chemată în mijlocul unei serii de observări de drone raportate pe parcursul a trei zile. Ziarul notează că se crede că a fost impelementat un sistem de domo Drone creat de Israel, care poate detecta și bloca comunicațiile dintre o dronă și operatorul său.

Deși nu a specificat ce echipament a fost instalat de la incident, un purtător de cuvânt al Gatwick a declarat că proprietarii aeroportului au cumpărat un sistem care oferea un nivel  similar de protecție și l-au instalat în urmă cu o săptămâna. Purtătorul de cuvânt al Heathrow a confirmat, de asemenea, informații despre investițiile în echipament anti-drone de grad militar ăn acel aeroport.

Aeroportul din Gatwick invadat de drone care au afectat 1.000 de zboruri și 140.000 de pasageri.
Aeroportul din Gatwick invadat de drone care au afectat 1.000 de zboruri și 140.000 de pasageri.

Săptămâna trecută, secretarul transporturilor, Chris Grayling, a prezidat o întâlnire în care șefii apărării, poliția și oficialii Ministerului de Interne au discutat despre planurile viitoare pentru a aborda amenințarea dronelor asupra unei infrastructuri vitale.

Este de așteptat ca alte aeroporturi din țară să ia măsuri similare, deși nu toate au aceleași posibilități de a face o investiție similară.

Sistemul Drone Dome este capabil să urmărească dispozitivele de până la șase mile distanță. Pe lângă posibilitatea de a întrerupe comunicațiile cu operatorul, unele modele pot distruge dronele utilizând un fascicul laser. Modelul care se presupune că a fost achiziționat de armata Regatului Unit nu are o astfel de capacitate.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.