Shadow

Greva echipajului TAP programată pentru 25-31 ianuarie a fost anulată

Greva echipajului TAP din 25 până în 31 ianuarie a fost suspendată după ce muncitorii au decis să anuleze grevele în urma unui acord cu administrația companiei de începere a negocierilor

Adunarea generală a Sindicatului Național a Personalului de Zbor din Aviația Civilă (SNPVAC) a aprobat luni ultima propunere pe care conducerea companiei de stat TAP a prezentat-o într-o ultimă încercare de a evita o întrerupere a activității.

„Acordul nu este perfect, este departe de asta”, a declarat ulterior jurnaliștilor președintele SNPVAC, Ricardo Penarroias, explicând că „partenerii au înțeles că aceasta crează baza pentru începerea negocierilor” și că „au existat concesii de ambele părți”.

Printre măsurile convenite, TAP va suspenda de la 1 martie și până la intrarea în vigoare a noului acord, reducerile salariale de 25% aplicate ca urmare a planului de restructurare a companiei.

Greva ar urma să anuleze 1.316 zboruri în șapte zile, cu 156.000 de pasageri afectați și pierderi de până la 68 de milioane de euro pentru companie, potrivit cifrelor publicate de compania aeriană. 

Același sindicat a susținut deja o grevă pe 8 și 9 decembrie, care a dus la anularea a 360 de zboruri, cu 50.000 de utilizatori afectați și un impact financiar pentru companie de aproximativ 8 milioane de euro.

TAP se află în negocieri cu personalul de cabină pentru a ajunge la un nou conveniu, așa cum prevede planul de restructurare convenit cu Bruxelles-ul, în schimbul autorizării unui ajutor public de aproximativ 3,2 miliarde de euro.

Compania aeriană este deținută de statul portughez, care deține în prezent 100% din capital, după ce și-a majorat poziția pentru a salva compania în urma pagubelor provocate de pandemie, dar intenționează să o privatizeze din nou.

De asemenea, se află în centrul controverselor din cauza indemnizației de jumătate de milion pe care a plătit-o unui fost administrator care a fost numit ulterior secretar la Trezoreria Statului.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.