Shadow

Franța testează împreună cu Air France eficacitatea unui pașaport de vaccinare

Franța testează un pașaport de sănătate sau „permis de călătorie” cu pasagerii de transport aerian care sosesc în țară împreună cu Air France, așa cum a anunțat ministrul francez al transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari, care a precizat că obiectivul testului, care va beneficia călătorii cu statutul liber de COVID-19, este să vadă dacă funcționează corect în timp real și dacă va ajuta la reducerea controalelor prin accelerarea drastică a procedurilor de îmbărcare și sosire. Pe de altă parte, a avertizat că nu va afecta călătorii din Uniunea Europeană și nici nu va modifica nicio măsură de intrare în țară, astfel încât cerința este menținută pentru pasagerii care sosesc în Franța, din țările UE și din zona Schengen, un test de diagnostic al coronavirusului negativ și documentație suplimentară la frontieră.  

Potrivit ministrului, testul va avea un domeniu limitat și va fi efectuat de compania aeriană franceză pe zborurile dintre Franța și teritoriile de peste mari Guadelupa și Martinica, potrivit portalului SchengenVisaInfo.com. La fel ca toate aceste instrumente, travel pass-ul testat de Franța este o aplicație mobilă în care pasagerii trebuie să încarce un certificat de vaccinare sau un test recent COVID-19. Ministrul a subliniat că va oferi o previzualizare sau un test pe scară largă a acestui instrument viitor care, pe de o parte, oferă securitate împortiva fraudei și va scurta cozile de așteptare.

Air France anunțase că începe un proces de patru săptămâni, concret de joi 11 martie, pe toate zborurile sale de la baza principală de pe aeroportul Paris Charles de Gaulle până la Pointe-à-Pitre, în Guadelupa și Fort-de-France, în Martinica. Utilizarea voluntară va permite testarea funcționării sale în condiții reale și colectarea opiniilor clienților. Compania aeriană franceză va împărtăși aceste informații partnerilor săi de alianță SkyTeam, care testează în prezent diferite soluții.

Air France testând ICC Aok Pass.

Compania aeriană franceză efectuează testul, care este acum susținut oficial de guvernul francez, cu certificatul de sănătate digitală COVID-19 ICC AOKpass, bazat pe tehnologia blockchain și susținut de Camera Internațională de Comerț (ICC) și liderii mondiali în serviciile de sănătate și certificare, International SOS și SGS Group. Prin utilizarea aplicației, care este special concepută pentru a fi interoperabilă cu toate celelalte sisteme, călătorii pe anumite rute vor putea verifica rezultatele testelor sau existența vaccinului COVID-19 sau cu companiile aeriene, fără a încălca confidențialitatea datelor de sănătate personală.

Acest test francez și independent de probele pe care Comisia Europeană le desfășoară în cadrul planurilor sale de a crea „o trecere verde” digitală pentru cei care nu au COVID, în încercarea de a restabili călătoriile în scopuri comerciale și turistice. Cu toate acestea, sună destul de similar cu permisul de călătorie propus de UE, prezentat la începutul acestei luni, care este, de asemenea, similar cu certificatele de vaccinare eliberate deja de mai multe țări și/sau companii aeriene din UE.

Deși multe țări din blocul și spațiul Schengen au adoptat astfel de certificate sau intenționează să facă acest lucur, în Franța a existat mult scepticism cu privire la această idee. Mulți se tem că facilitarea călătoriei pentru persoanele vaccinate este o încălcare a drepturilor omului și nedreaptă pentru cei care încă așteaptă un vaccin.

În prezent, toate călătoriile neesențiale din țări din afara UE și a țărilor Schengen sunt interzise.

Cu toate acestea, de vineri, 12 martie, Franța s-a relaxat pentru a călători către și din șapte țări din afara UE: Australia, Coreea de Sud, Israel, Japonia, Noua Zeelandă, Regatul Unit și Singapore. Sosirile din aceste țări nu mai trebuie să demonstreze un motiv imperios de intrare în Franța, după ce restricțiile au fost adoptate în urmă cu cinci săptămâni pentru a conține o răspândire de noi variante ale coronavirusului.

Acces liber la vaccinare

Până în prezent, obiectivul permiselor de călătorie este de a oferi un instrument digital în care să acumuleze informațiile de sănătate ale pasagerilor care să permită accelerarea trecerii prin punctele de control ale aeroportului, indiferent dacă este vorba de certificatele testelor de diagnostic ale COVID-19 sau de vaccinare împotriva bolii.

Cu toate acestea, pentru unele guverne, certificatul de vaccinare sau cardul prezintă un interes diferit și anume certificarea călătorilor imunizați pentru a le oferi acces gratuit în țările lor.

Până în prezent, printre țările UE și Schengen care au anunțat că intenționează să introducă aceste certificate de vaccinare, sau să permită intrarea nerestricționată a celor cu certificat de încredere se numără Cipru, primul stat membru care a anunțat în decembrie anul trecut abolirea cerințelor de intrare, cum ar fi teste și carantine pentru toți cei vaccinați împotriva COVID-19; de asemenea, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Grecia, care a fost prima care a solicitat autorităților UE să introducă un certificat de vaccinare împotriva coronavirusului comun la 17 ani pentru a facilita călătoriile în interiorul blocului, deși țară deja făcea acest lucru pe cont propriu. Urmează Ungaria, Italia, Polonia, Portugalia, Slovacia și Suedia.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.