Shadow

ECDC recomandă să nu se călătorească în majoritatea țărilor UE

La doar câteva săptămâni distanță de sărbătorile de iarna 2021/22, situația epidemiologică cauzată de COVID-19 a început să se agraveze în rândul țărilor Uniunii Europene, generând riscuri si incoveniente pentru cei care plănuiesc să călătorească într-un alt stat membru al blocului. Cea mai recentă actualizare a hărții de la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), realizată joi, 4 noiembrie, arată că mai multe țări înregistrează rate mari de infecție în ultimele șapte și paisprezece zile, așa că autoritatea sanitară sugerează evitarea călătoriilor către aceste teritorii celor care nu sunt imunizați cu schema completă de vaccinare sau care nu au avut boală. 

 

Pe harta ECDC, țările în roșu închis au o incidență cumulativă a cazurilor COVID în ultimele 14 zile de 500 sau mai mult, iar cele din categoria roșie au o rată a cazurilor în ultimele două săptămâni cuprinsă între 75 și 200, cu o rată de pozitivitate a infecției la testele COVID-19 de 4% (mai multe detalii în grafic). 

 

Potrivit Agenției UE pentru Sănătate, o mare parte din țările UE sunt în prezent clasificate ca țări roșu închis – Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Estonia, Irlanda, Letonia, Lituania, România, Slovacia și Slovenia-.

 

Această clasificare a fost realizată pe baza faptului ca toate aceste zone au raportat peste 500 de cazuri de infecție la 100.000 de locuitori în ultimele săptămâni, așa cum informează portalul SchengenVisaInfo.com

 

Potrivit datelor furnizația de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), dintre toate țările de pe lista roșie închisă, România, Austria și Bulgaria au înregistrat cele mai mari rate de infectare

 

În ultimele 24 de ore, România a raportat 10.196 de cazuri noi de infecție cu COVID-19, urmată de Austria cu 4.962 de cazuri noi și Bulgaria cu 5.863. 

Indicator combinat: rata de notificare de 14 zile, rata de testare și pozitivitatea testelor, actualizat la data de 4 noiembrie 2021.

Având în vedere creșterea ratelor de infecție în toate țările din lista roșie închisă menționate, agenția a descurajat ferm călătoriile în aceste zone, în special pentru persoanele care nu au fost pe deplin imunizate sau nu au trecut virusul. 

 

În plus, aceste, situația epidemiologică s-a înrăutățit și în Republica Cehă, deoarece jumătate din teritoriul său este acum colorat în roșu închis. În actualizarea hărtii de săptămâna trecută, țara a avut o situație semnificativ mai stabilă. 

 

De asemenea, Germania este listată ca țara roșie de câteva săptămâni. Cu toate acestea, două dintre regiunile sale, Saxonia și Turingia, au fost adăugate recent pe lista roșu închis, ceea ce înseamnă că, călătoriile către și dinspre aceasta țară, în special spre aceste două regiuni. 

 

În mod similar, cea mai mare parte a Poloniei este în prezent colorată în roșu, spre deosebire de săptămâna trecută, când unele dintre regiunile sale făceau parte din lista portocalie. 

 

Din categorie roșie fac parte și Islanda, Norvegia, Suedia și Finlanda, înregistrând peste 200 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile. Călătoriile în aceste zone nu sunt la fel de puternic descurajate ca în țările roșu închis. Cu toate acestea, toți sunt sfătuiți să aibă documentele necesare și să fie precauți în timpul călătoriei. 

 

Dimpotrivă, Agenția a dezvăluit că, ca și în ultimele săptămâni, situația epidemiologică a COVID-19 a rămas aproape aceeași în Italia, Franța și Portugalia. Aceste trei țări sunt cele mai sigure destinații pentru a călători în acest moment. 

 

Spania este gri, culoare care indică fie că există informații insuficiente, fie rata de testare este mai mică de 300 de cazuri la 100.000 de locuitori. În cazul Spaniei, conform graficului se atribuie primului motiv. 

 

În urmă cu doar două zile, secretarul de stat al Statelor Unite, cu cinci zile înainte de a-și redeschide granițele pentru toți călătorii internaționali vaccinați, le-a cerut rezidenților săi să nu călătorească în 14 țări din spațiul UE/Schengen, pe care le ridicase la cele 4, cel mai înalt și mai grav grad de avertizare epidemiologică și risc de contagiune cu COVID-19: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Estonia, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Norvegia, România, Slovacia, Slovenia și Elveția

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.