Shadow

Condor, salvată din nou de guvernul german pentru a rămâne pe linia de plutire

Pe măsură ce transportul aerian este pe punctul de a se opri complet din cauza crizei generate de pandemia COVID-19 și a restriciilor de călătorie impuse, guvernele europene își deschid trezoreriile cu subvenții generoase pentru companiile aeriene. Luni, autoritățile de reglementare a concurenței din Uniunea Europeană au permis autorităților germane să ofere un pachet de ajutor pentru a face față cirzei de coronavirus de aproape 600 milioane de dolari (552 milioane de euro) pentru Condor

 

Compania aeriană de agrement din Germania luptă pentru supraviețuire de când fosta sa companie-mamă, grupul britanic de călătorii Thomas Cook, s-a declarat în faliment în septembrie 2019. 

 

„Ca o companie sănătoasă și profitabilă din punct de vedere operațional, Condor a intrat în probleme pentru a doua oară în aproape jumătate de an, fără vina sa, odată din cauza lui Thomas Cook și apoi de efectele pandemiei de Corona”, spune directorul executiv Condor, Ralf Teckentrup. 

 

Tocmai, după falimentul companiei mamă, guvernul german a acordat lui Condor o primă salvare printr-un împrumut de 380 milioane de euro, garantat de stat, în luna octombrie a anului trecut, pentru a-l ajuta printr-un proces de restructurare și continuă operarea în timp ce caută un nou proprietar. 

Avioane Condor în aeroportul Dusseldorf (Fotografie: REUTERS/Rainer Bexten).

 

Compania aeriană a găsit un nou investitor la începutul acestui an, Grupul de Aviație Polonez, compania mamă al companiei aeriene LOT Polish. Cu toate acestea, compania poloneză de stat s-a retras din acord acum câteva zile, pe fondul crizei de coronavirus, punând înapoi Condor în lumina reflectoarelor și având nevoie de fonduri (a se vedea: Condor, cu noul proprietar după falimentul Thomas Cookși Compania aeriană poloneză LOT își retrage planul de a cumpăra Condor). 

 

Asa cum s-a întâmplat în cazul împrumutului anterior, pe care ministrul german al economiei, Peter Altmaier, l-a descris în acel moment „drept masiv”, guvernul federal german și statul Hesse, sediul companiei Companiei, garantează împreună noua dispunere de fonduri. Compania aeriană de agrement va primi un împrumut de 294 de milioane de euro ca „ajutor corona” cu referire la virus și 256 de milioane de euro pentru a refinanța complet împrumutul pe care l-a primit în iarna trecută. Condor explică faptul că a solicitat garanția pentru a evita blocajele de lichiditate cauzate de pandemie și al datoriei existente. 

 

Italia este în proces de renaționalizare permanentă a deficitarei Alitalia. Suedia și Danemerca au acordat aproximativ 151,2 milioane de dolari în garanții de credit pentru principalul operator scadinav SAS, iar la sfârșitul săptămânii trecute guvernul francez și cel olandez au promis o salvare de aproximativ 11 miliarde în împrumuturi și garanții asigurate de stat către grupul binațional Air France KLM. Letonia are în vedere alocarea a 150 de milioane de euro capitalului de bază a companiei aeriene naționale Baltice, iar guvernul estonian a confirmat că este gata să injecteze mai multe fonduri în compania sa aeriană Nordică. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.