Shadow

O companie aeriană își îmbunătățește punctualitatea cu ajutorul inteligenței artificiale și video

British Airways a introdus rețele neuronale avansate, bazate pe tehnologie de inteligența artificială, completate cu tehnologie video avansată, la operarea la sol a Terminalului 5, pentru a ajuta echipajul său la sol să asigure că fiecare zbor pleacă în siguranță și la timp. 

 

În prezent, când pasagerii debarcă dintr-o aeronavă, personalul de la sol al British Airways verifică și înregistrează manual detaliile a 18 activități diferite care trebuie finalizate înainte ca aeronavă să poată pleca pentru următorul său zbor, inclusiv curățarea minițioasa a interiorului aeronavei, descărcarea și reîncarcarea cateringului, bagajul și marfa și realimentarea.

 

Acum, folosind o rețea de camere instalate în jurul standului aeronavei, cu start-up-ul tehnologic al Assaia, o fostă eleva a programului de accelerare Hangar al companiei-mamă a British Airways, IAG folosește inteligența artificială pentru a compara imagini în direct ale complexului proces de răspuns cu programul propus. 

 

Dacă tehnologia detectează orice problemă care ar putea pune aeronava în pericol de întârziere, o alertă este trimisă managerului responsabil de viraj în câteva secunde printr-un ceas inteligent, informându-le despre problema și permițându-le să ia măsuri pentru obținerea zborului de întoarcere pe pistă. 

 

În prima etapă a testului BA și Assaia au instalat patru camere în trei standuri în Terminalul 5. Potrivit companiei aeriene, datele captate de tehnologie vă pot ajuta, de asemenea, să creșteți eficiența întregii operațiunii. 

 

Raghbir S Pattar, directorul de aeroporturi al BA, a declarat: „British Airways operează până la 800 de zboruri pe zi către și către Heathrow; efectuăm o operațiune extrem de complexă, astfel încât schimbările de adresă eficiente sunt esențiale pentru a ne asigura că toți cei 145.000 de clienți care călătoresc prin centrul nostru de operații se bucură de o ieșire în timp util în fiecare zi. Inteligența artificială este o zonă a tehnologiei în evoluție rapidă și sunt încântat că suntem prima companie aeriană din lume care profită de aceasta pentru a îmbunătăți în continuare zborurile pasagerior noștri prin aeroport”. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.