Shadow

Choice își retrage oferta de achiziție a Wyndham Hotels & Resorts

Choice Hotels International a anunțat expirarea ofertei de schimb pentru achiziționarea Wyndham Hotels & Resorts și crearea unei companii hoteliere cu 16.700 de hoteluri și peste 1,5 milioane de paturi. Prima ofertă a fost făcută în luna aprilie a anului trecut, în octombrie cifra propusă este de aproximativ 9,8 miliarde, însă de la început board-ul Wyndham a respins tranzacția, după cum am informat în alt articol. 

Choice Hotels International a anunțat o propunere de achiziție a tuturor acțiunilor în circulație ale Wyndham Hotels & Resorts la un preț de 90,00 de dolari pe acțiune, plătibil într-o combinație de numerar și acțiuni. „Această ofertă a presupus o valoare totală a capitalului propriu pentru Wyndham de aproximativ 7,8 miliarde de dolari. Cu preluarea datoriei nete a Whyndham, tranzacția propusă este evaluată la aproximativ 9,8 miliarde de dolari”, au detaliat aceștia.

Choice își retrage oferta de achiziție a Wyndham Hotels & Resorts
Wyndham Hotels & Resorts are 9.200 de hoteluri în 95 de țări. Sursă: AdobeStock.

Choice Hotels a declarat că, de când a început procesul în aprilie 2023, a „încercat să se angajeze în negocieri de bună credință cu Wyndham prin numeroase căi diferite, inclusiv prin creșterea de mai multe ori a ofertei propuse și exprimându-și deschiderea de a îmbunătăți și mai mult oferta”, dar după refuzuri repetate și „dezinteres” din partea conducerii, a pus capăt ofertei.

La rândul său, Wyndham a explicat într-un comunicat că societatea „are o clară pentru a oferi acționarilor o valoare substanțial mai mare decât oferta inadecvată și incerta a Choice”.

Consiliul de administrația al Wyndham a fost „explicit de clar” că „pentru a face o propunere viabilă pentru acționari, Choice trebuia să abordeze în mod adecvat cele trei probleme cheie pe care Whyndham le-a ridicat în mod repetat: o evaluare insuficientă, o combinație neatractivă a contraprestației și un risc asimetric de reglementare”. 

Wyndham Hotels & Resorts este cea mai mare companie de franciză hotelieră din lume, cu aproximativ 9.200 de hoteluri (872.000 de camere) în peste 95 de țări. Lanțul are 24 de branduri, printre care Ramada, Wyndham, Altra, Tryp by Whindham.

Portofoliul Choice Hotels International, care în 2022 a cumpărat Radisson Hotel Group Americas pentru 627 de milioane de euro, este format din 7.500 de hoteluri, reprezentând aproape 630.000 de camere, în 46 de țări.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.