Shadow

Wyndham Hotels & Resorts îi dă bătaie de cap rivalului său Choice

Consiliul de administrație al Wyndham Hotels & Resorts, o companie de franciză hotelieră cu 9.100 de hoteluri în întreaga lume, a respins o ofertă în numerar și în acțiuni din partea rivalului său Choice Hotels International

O propunere „nesolicitată și oportunistă”

Într-o declarație, Whyndham a precizat că consiliul de administrație a respins propunerea „nesolicitată” și „foarte condiționată” a Choice de a achiziționa toate acțiunile în circulație ale companiei.

„Consiliul de Administrație al Wyndham, împreună cu consilierii săi financiari și juridici, a analizat cu atenție cea mai recentă propunere a Choice, cu o valoare nominală de 90 de dolari pe acțiune, compusă în proporție de 45% în acțiuni și 55% în numerar, și a stabilit că nu este în interesul acționarilor să accepte propunerea”, se adaugă în comunicat.

„Oferta Choice este o încercare oportunistă de a profita de fluctuațiile prețului acțiunilor la un moment dat, care coincide cu o perioadă de timp în care cursul de schimb este favorabil pentru Choice”, spune Wyndham.

wyndham și choice
Proiectul unui hotel Echo Suites, una dintre francizele Wyndham. Sursă: Wyndhm Hotels & Resorts.

Oferta Choice: 9,8 miliarde de dolari

La data de 17 octombrie, Choice Hotels International a anunțat o propunere de achiziționare a tuturor acțiunilor în circulație al Wyndham Hotels & Resorts la un preț de 90 de dolari pe acțiune, plătibil într-o combinație de numerar și acțiuni.

Potrivit Choice, „această ofertă a reprezentat o valoare totală a capitalului propriu pentru Wyndham de aproximativ 7,8 miliarde de dolari. Cu preluarea datoriei nete a Whyndham, tranzcția propusă este evaluată la aproximativ 9,8 miliarde de dolari”.

A se citi și:

IHIF: Mișcări îndrăznețe ale hotelurilor pentru a profita de oportunități

Choice Hotels va cumpăra Radisson Hotel Group Americas pentru 627 de milioane de euro

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.