Shadow

Cea mai aglomerată săptămână în stațiunile de la munte, înainte de mini-vacanța de 1 Decembrie

Comunicat de presă

Anul acesta, vacanța mobilă a copiilor este programată între 28 octombrie și 5 noiembrie, sincronizându-se cu perioada Halloween-ului, o sărbătoare care a devenit și în România tot mai populară în ultimii ani. Mai mult decât atât, vacanța celor mici a avut un efect resimțit și în turism, sejururile de familie fiind acum pe un trend ascendent. Potrivit unui raport emis de platforma hotelieră online Travelminit.ro, numărul rezervărilor de familie a crescut cu 32% în perioada minivacanței comparativ cu prima parte a lunii octombrie.

Iar asta nu e tot. Pe lângă vacanța școlară, mulți turiști au fost încurajați și de temperaturile calde din această perioadă, care au favorizat drumețiile, picnicurile, ieșirile în natură. Cifrele Travelminit.ro arată că cele mai căutate destinații de toamnă rămân Brașovul, Sovata, Sibiul și Cluj-Napoca, opțiuni alese frecvent de români pentru acest sezon, în care foarte populare sunt și city break-urile.

Travelminit.ro: Cea mai aglomerată săptămână în staţiunile de la munte, înainte de mini-vacanţa de 1 Decembrie - 26.10.2023 | BURSA.RO

Cât costă un sejur în perioada vacanței copiilor?

Potrivit Travelminit.ro, cei mai mulți români (43% dintre respondenți) spun că vor petrece un sejur de două nopți în timpul minivacanței. 22% dintre ei merg pe varianta unei singure nopți de cazare, 20% vor trei nopți, 9% vor petrece patru nopți, în timp ce restul procentelor se împart între cei care au alte opțiuni.

La capitolul prețuri, tarifele nu diferă față de cele practicate de regulă în acest sezon: prețul mediu pe noaptea de cazare pentru o familie cu un copil e de 417 lei, în timp ce prețul mediu pe noaptea de cazare pentru o familie cu doi copii e de 481 de lei.

Cele mai scumpe destinații ale momentului sunt Brașovul, cu prețul mediu de 368 de lei (pentru două persoane/noapte), Băile Felix, cu prețul mediu de 295 de lei (pentru două persoane/noapte) și Sovata, cu prețul mediu de 256 de lei (pentru două persoane/noapte). Pentru cei care au un buget restrâns, există opțiuni la tarife prietenoase: Odorheiu Secuiesc și Bușteni, cu prețul mediu de 100 de lei (pentru două persoane/noapte), Târgu Mureș, cu prețul mediu de 102 lei (pentru două persoane/noapte), Iași, cu prețul mediu de 109 lei (pentru două persoane/noapte) și Câmpulung Moldovenesc, cu prețul mediu de 111 lei (pentru două persoane/noapte). În ceea ce privește tipul unității de cazare, procentele se împart în mod egal între hoteluri și pensiuni.

„Vacanța copiilor este o ocazie bună de călătorie pentru turiștii noștri: prețurile se mențin la nivelul celor obișnuite în acest sezon, iar hotelierii au locuri disponibile și pregătesc numeroase oferte de familie. În plus, anul acesta, vacanța coincide și cu Halloweenul, o sărbătoare care nu ne aparține, dar care aduce bucurie pe chipurile celor mici, care adoră să se costumeze și să sculpteze dovleci, acesta fiind și motivul pentru care a început să fie sărbătorită și în țara noastră. În multe locuri din România vor fi organizate evenimente și petreceri de Halloween, deci e un prilej numai bun pentru ca turiștii să profite de o scurtă vacanță. În plus, pe Travelminit.ro avem cea mai generoasă ofertă de cazare cu vouchere de vacanță, așa că-n mod sigur veți găsi o unitate potrivită bugetului și preferințelor voastre”, spune Rita Szilveszter, marketing manager.

Minivacanța copiilor și petrecerea de Halloween

Având în vedere că anul acesta vacanța copiilor se sincronizează cu Halloweenul, Travelminit.ro a analizat și opinia românilor cu privire la această sărbătoare: 27% dintre ei sunt de părere că nu ar trebui promovat în România, 20% spun că nu avem nevoie de tradiții noi, 30% nu au o părere specifică pe această temă, în timp ce 23% consideră că Halloweenul e o sărbătoare simpatică.

De asemenea, mulți hotelieri au început să decoreze în spiritul sezonului, încercând să se conformeze trendurilor actuale, și să organizeze diferite activități de Halloween, cu care 27% dintre respondenții la chestionar sunt de acord, considerând că ar fi un plus pentru unitățile de cazare. Printre activitățile de familie preferate de Halloween se numără: sculptatul unui dovleac, decorarea casei, face painting, vizionarea unor filme sau animații tematice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.