Shadow

Care sunt cele mai bune orașe europene în raport calitate-preț?

Pe baza raportului preț-calitate pe care orașele europene în luna iunie a anului trecut, Mabrian a pregătit un studiu care arată că marile capitalele au scăzut poziții din cauza tarifele lor hoteliere și a evaluării scăzute pe care vizitatorii au oferit-o la destinație. Primele poziții sun ocupate de Zagreb, Atena și Ljubljana. 

Zagreb, în nord-vestul Croației, a fost destinația cu cel mai bun raport calitate-preț. Deși este printre ultimele în ceea ce privește conectivitatea aeriană (număr de locuri pe zborurile regulate și conexiuni directe), oferă un preț foarte competitiv pentru cazare față de celelalte destinații analizate. A doua poziție este pentru Atena, mai bine conectată, dar cu un preț mediu mai mare, Ljubljana este una dintre destinațiile cu cele mai competitive prețuri hoteliere și cu niveluri ridicate de satisfacție, dar se află pe locuri trei datorită conectivității aeriene limitate.

Best value-for-money European tourist destinations
Sursă: Mabrian.

„Există o tendință de creștere a cererii pentru destinații mai puțin aglomerate și mai autentice. Din acest motiv, țări precum Croația și Slovenia și capitalele lor sunt destinații foarte apreciate, datorită echilibrului lor între o destinație care oferă securitate, o ofertă diferențiată de activități și un preț mediu foarte interesant”, explică directorul de Vânzări și Marketing la Mabrian, Carlos Cendra.

Orașe precum Londra și Paris, în ciuda conectivității lor bune, „sunt penalizate” de un preț mediu foarte ridicat la hotel și, de asemenea, sunt de acord ca cele două capitale prezintă niveluri mai scăzute de satisfacție. Vizitatorii sunt mai ales nemulțumiți de serviciul hotelier din Londra și de oferta de produse turistice din Paris, potrivit raportului Mabrian.

Berlin, Barcelona și Amsterdam se află la capătul listei datorită prețurilor ridicate la hotel și gradului de satisfacție, care rămâne scăzut. Acest ultim indicator „se poate datora saturației turistice” pe care o au de la începutul verii, și joacă împotriva întârzierilor și anulării zborurilor.

Mai multe informații despre anulări și întârzieri în articolul Grevă și zboruri anulate: 15.000 de operațiuni din august anulate în Europa.

Clasament după securitate, climă, infrastructură hotelieră și produs

Indicele de percepție a securității (PSI) analizat de Mabrian este condus de Dubrovnik și Lisabona, urmate de Milan și Madrid. Berlin, Barcelona și Viena sunt în coadă. Indicele percepție a climei (PCI), care ne permite să cunoaștem relația dintre așteptările vizitatorilor și realitatea climei de la destinație, este condus și de Dubrovnik, urmat de Roma și Milano; și este închis de Amsterdam, Paris și Viena.

Conform indicatorului de satisfacție hotelieră (HSI), cele mai bune punctaje le au orașele Zagreb, Dubrovnik și Ljubljana, în timp ce Londra, Berlin și Amsterdam se află în partea de jos a clasamentului. În ceea ce privește percepția asupra produsului turistic, Dubrovnik, Ljubljana și Atena sunt în fruntea clasamentului, depășind Paris, Madrid și Barcelona.

 

Sursă: hosteltur.com și mabrian.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.