Shadow

Un Boeing 747, retras și transformat într-un loc de evenimente

British Airways (BA) și-a retras definitiv unul dintre jumbo-urile Boeing 747 la Aeroportul Cotswold, lângă Kemble, în Gloucestershire, iar o zonă a interiorului său va fi transformată într-un loc unic pentru afaceri și pentru evenimente, întâlniri de companii și conferințe. În plus, o parte din cabina sa poate fi folosită ca cinematograf, muzeu și pentru vizite școlare. BA a avansat retragerea flotei sale de avioane 747-400 din cauza impactului pandemiei de COVID-19

Aeronava, odată „regina cerului”, este pictată cu ornamentul unic al Negus, care a decorat British Airways în anii 1970 și 1980. A fost unul dintre cele patru jumbo-uri 747 pictate pentru a comemora centenarul companiei aeriene britanice acum doi ani. De asemenea, a fost unul dintre ultimele două 747 ale companiei care a părăsit Heathrow în octombrie. Avionul va fi deschis publicului în primăvara anului 2021.

Suzannah Harvey, Director Executiv al Aeroportului Cotswold, a sărbătorit ca „rezidenții și vizitatorii pot vedea și experimenta unul dintre cei mai emblematici aviatori ai timpului său„.

Jumbo-ul 747 cu ornamentul Negus sunt iconic în trecutul lui British Airways. Fotografie: Wikipedia Commons.

Sean Doyle, CEO British Airways, a comentat că „cu mare tristețe am retras ultimele două 747 din Heathrow la începutul acestei luni, așa că suntem încântați ca Aeroportul Cotswold este capabil să ofere uneia dintre aceste aeronave un bun venit ca și noul său sediu și o viață nouă”.

Modelul 747 și Negus sunt iconice în trecutul British Airways și sperăm ca vizitatorilor și noilor săi utilizatori le va plăcea să vadă această parte a istoriei a companiei în anii următori”, a adăugat el.

BA planificase să retragă avioanele sale 747 in 2024, dar a avansat data din cauza crizei fără precedent din industria călătoriilor cauzată de COVID-19. De fapt, Boeing a anunțat că va înceta să producă modelul 747 în iulie, deoarece companiile aeriene optează pentru avioane mai noi și mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. 

Un procent mare din toți banii strânși din evenimentele din avion vor fi folosiți pentru a sprijini programul de burse și organizații de caritate al Aeroportului Cotswold.

În fiecare an, bursa ajută 10 studenți care sunt interesați de sectoarele sau carierele legate de aviație să intreprindă un timp de zbor instructiv sau să experimenteze diverse medii profesionale ale aviației.

De când a intrat în flota British Airways la 15 februarie 1994, acest 747 identificat cu acronimul G-CVIB a operat 13.398 de zboruri și a zburat 118.445 de ore în aproape 60 de milioane de mile marine (111,2 miloane de km). 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.