Shadow

Boeing 737 MAX: aprobarea europeană amânată pentru ianuarie

Agenția Europeană a de Siguranță a Aviației (AESA) a anunțat că va permite probabil ca Boeing 737 MAX să revină în funcțiune, în ianuarie, după ce va finaliza proria revizuire a modificărilor aduse controversatului model. Săptămâna trecută, Administrația Federală pentru Aviația Statelor Unite (FAA) a anunțat că va aproba punerea în funcțiune a MAX după încărcarea noului software, se vor face schimbări de cabluri și piloții urmează o instruire obligatorie

Directorul executiv al AESA, Patrick Ky, a asigurat în timpul discursului său în cadrul unui forum online că, până în prezent, nu au existat dezavantaje majore ale revizuirii. „Toate aceste studii ne spun că 737 MAX poate funcționa din nou. Am început să punem în aplicare toate măsurile. Este probabil ca în cazul nostru să adoptăm deciziile, permițându-i să revină în funcțiune, la un moment dat în ianuarie”, la aproape doi ani după ce a fost lasat la sol pe 12 martie 2019.

TUIfly afirmase că estima la 200 mil. € impactul lăsării la sol a noului model al Boeing.

AESA permite o perioadă de comentarii de 30 de zile înainte de semnarea aprobării sale. Acest lucru ar însemna începerea aceluiași proces de reparații și de instruire pentru transportatorii europeni în ianuarie, eventual conducând la primele zboruri comerciale la sfârșitul lunii februarie.

Primul zbor al MAX in SUA este programat pentru 29 decembrie. Între timp, autoritățile canadiene nu au anunțat un calendar, dar ministrul Transporturilor, Marc Garneau, a declarat că aprobarea va veni „foarte curând”. La fel ca EASA, Transport Canada face propia sa revizuire a corecțiilor făcute de Boeing. „Guvernul nostru rămâne angajat să păstreze în siguranță canadienii, pasagerii de transport aerian și sistemul de transport aerian”, a spus Garneau.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.