Shadow

Anglia menține restricțiile în pofida protestelor politice și sociale

Pe fondul protestelor și criticilor, organizarea de demonstrații și amenințări de rebeliune din partea teatrelor, prim-ministrul Boris Johnson a anunțat luni că „revenirea la libertate” nu va avea loc în Anglia decât pe 19 iulie, patru săptămâni mai târziu. Varianta indiană a virusului este vinovată, cu 38.000 de infecții într-o săptămână și o creștere de 64% și a devenit deja cea dominantă în 96% din cazuri. Viața de noapte, cinematografele și teatrele sunt cele mai afectate sectoare și, deși măsurile nu afectează călătoriile, toate destinațiile de vară sunt în chilmbar și roșu, iar TUI UK și Jet2 și-au întârziat programările de vacanță până în iulie, situația nu se îmbunătățește. Dimpotrivă: trecerea unei destinații pe verde este tot mai departe

 

La o conferință de presă din biroul său oficial din Downing Street, prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat luni că este „sensibil (…) să-ți iei piciorul de pe accelerare” pentru a oferi mai mult timp avansării planului de vaccinare, care are drept obiectiv să ofere prima doză tuturor adulților până la sfârșitul lunii viitoare. 

 

În prezent, 29,97 de persoane au fost deja imunizate cu două doze, 56,9% din populația adultă, în timp ce 41,7 milioane, 79,2% au primit doză. 

 

Având în vedere eficacitatea dovedită a vaccinurilor, atât Pfizer/BioNTech, cât și Oxford AstraZeneca, în prevenirea spitalizărilor pentru varianta Delta, Johnson a spus că guvernul va reviziu situația în termen de două săptămâni și va putea apoi să considere foaia de parcurs. 

 

Amânarea sfârșitului măsurilor de relaxare, anunțată luni, a fost criticată de deputații din toate partidele și sectoarele afectate, în special teatre și cluburi de noapte, și se aplică în Anglia, cea mai populată regiune din Regatul Unit, cu 56 de persoane de 67 de milioane de locuitori. 

 

Scotia, Țara Galilor și Irlanda de Nord au propriile lor competențe în materie de sănătate și progresează în ritmul lor în măsurile de relaxare. 

 

Teatrele protestează

Decizia Executivului, care era deja așteptată, înseamnă că, în loc să elimine toate restricțiile sociale pe 21 iunie, așa cum era planificat, acestea vor fi menținute până la următoarea revizuire, cu excepția nunților, care pot fi ținute de acum înainte fără limită de oaspeți, menținând în același timp distanța personală. 

 

Noile linii directoare, pe care Parlamentul le va vota în zilele următoare, cu o posibilă rebeliune în rândul conservatorilor, conduși de Johnson – vor preveni redeschiderea localurilor de viață de noapte și vor menține capacitatea limitată în cinematografice

 

De asemenea, predomină instrucțiunile de a lucra de acasă, dacă este posibil și numărul maxim de 30 de persoane care se pot aduna în aer liber, în timp ce doar șase sau două familii pot să se întâlnească în interior, într-un mediu privat sau din ospitalitate. 

 

Mai mulți antreprenori din sectorul teatrului au avertizat astăzi că afacerile lor se confruntă cu ruina din cauza limitărilor și a schimbărilor continue de direcție.

Londra va trebui să aștepte pentru viața de noapte, cinematografe și teatre. Fotografie: Jaanus Jagomägi en Unsplash.

 

„Mii de persoane s-au mobilizat pentru a începe lucrul luni (21 iunie) și acum ne spun că nu, că nu va fi în acea zi”, s-a plâns Howard Panter, de la compania de producție Trafalgar Entertainment, care a subliniat că aceste decizii „costă bani”. 

 

Cu câteva zile în urmă, compozitorul muzical de succes și proprietarul mai multor săli de teatre Andrew Llloyd Webber a declarat presei britanice că își va redeschide teatrele din West End din Londra, chiar dacă ar însemna să fie arestat pentru încălcarea legii. 

 

Frâna pusă măsurilor de relaxare pune în discuție și reactivarea turismului, deoarece se consideră puțin probabil ca Guvernul să extindă pe termen scurt lista destinațiilor de călătorie pe care le consideră sigure – scutite de carantină. 

 

Oamenii de știință au cerut menținerea restricțiilor

În ultimele zile, comunitatea științifică au făcut eforturi pentru a amâna relaxarea restricțiilor pentru a evita un al treilea val de pandemie, până când mai multe persoane sunt vaccinate. 

 

Experții estimează că 96% din noile cazuri de Covid-19 pe teritoriul britanic se datorează acum variantei Delta, care este acum cu 60% mai transmisibilă decât Alpha, cea care domină până acum aici, înregistrată inițial în comitatul englez Kent. 

 

Un studiu publicat de autoritatea britanică de sănătate, Public Healt England, indică faptul că atât Pfizer/BioNTech cât și Oxford/AstraZeneca sunt la fel de eficiente în prevenirea spitalizărilor pentru varianta Delta ca și Alpha. 

 

Oamenii nevaccinați, în special cei tineri în prezent, care se infectează cu Delta prezintă, totuși, un risc dublu de a fi spitalizați în comparație cu cei infectați cu Alpha, arată cercetarea. 

 

Conform celor mai recente date, între duminică și luni s-au înregistrat 7.742 de noi infecții cu acest virus în Regatul Unit, cu 45,4% mai mult decât acum o săptămână, cu trei decese în termen de 28 de zile de la testarea pozitivă, cu 11,9% mai mult, ajungând la un total de 127.907 decese de la începutul pandemiei. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.