Shadow

Un Airbnb pentru persoanele de peste 50 de ani

The Freebird Club este numele plataformei care oferă călătorii și sejururi la domiciliu pentru persoanele cu vârsta de peste 50 de ani. Această inițiativă irlandeză, care are deja peste 4.600 de membri răspândiți în 73 de țări, valorifică puterea sharing economy (economiei de partajare) pentru „a mobiliza și imputernici adulții să călătorească, în special a celor care sunt singuri”. 

Plătind calitatea de membru, în acest club de călătorie socială membrii oferă camerele gratuite pentru a găzdui alți adulți cu vârsta peste 50 de ani. În acest fel, generează venituri suplimentare, întâlnesc oameni noi și, în același timp, au posibilitatea de a călători în lume într-un mod îmbogățitor.

„Prin combinarea creativă a aspectelor unui site de găzduire de călătorii, cum ar fi Airbnb, și un site de prieteni online, oferim nu numai destinații unde iti poți petrece vacanța, ci facilităm și afinitatea dintre oaspeți și gazde”, a subliniat fondatorul său, Peter Mangan. 

Plataforma socială de călătorii aspiră să devină o „soluție pentru combaterea singurității, pe care pandemia doar a crescut-o”, în timp ce „promovează îmbătrânirea activă, sănătoasă și conectată”.

Odată ce ritmul de vaccinare va fi aliniat în întreaga lume și se atinge așa-numita imunitate de grup, cu 70% din populația lumii imunizate, industria turistică va fi reactivată.

În acest context, Mangan consideră că „persoanele în vârstă vor avea nevoie de tot ajutorul pentru a se mobiliza și a se reconecta cu lumea din jur și, mai important, unul cu celălalt”, adăugând că „Freebird Club poate fi transformator, deoarece oferim legături sociale personalizate și o călătorie Freebird la casa altui membru prezintă un risc mult mai redus, pur și simplu, pentru că, contactul poate fi limitat la una sau două persoane”.

Inițiativa are 4.600 de membri, iar obiectivul pe trei ani este de a depăși 500.000 în întreaga lume și astfel „să devină liderul mondial în călătorii sociale pentru piața de mai bine de 50 de ani. Pentru a realiza acest lucru, încercăm să colaborăm cu parteneri strategici în special cu organizații implicate în îmbătrânire sau „agetech”, precum și cu sectorul călătoriilor și turismului, precum și investitori adecvați”.

Acest proiect este unul dintre semifinaliștii europeni pentru Fundația MAPFRE și IE University.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.