Shadow

Carnival pierde US$ 2 miliarde în trei luni și exercită presiuni asupra SUA

Carnival Corporation a pierdut US$ 2 miliarde în numerar în ultimele trei luni și, deși această sumă „a fost mai mică decât era de așteptat”, compania de croazieră vede un scenariu complicat, în special, datorită măsurilor „impracticabile” de reluare a operațiunilor din bazele sale din SUA. Cere soluții viabile pentru a nu fi forțată să se mute în porturi din afara țării, așa cum au făcut principalii săi concurenți. 

Compania de croaziere Carnival a cerut autorităților sanitare din SUA soluții „viabile” pentru reactivarea călătoriilor navelor sale după mai bine de un an de paralizie din cauza pandemiei și a nu fi „forțată” să se mute în porturi din afara țării.

Compania de transport maritim a cerut Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA ca industria de croazieră să fie tratată „în același mod ca și restul sectorului ospitalității și călătoriilor”.

Carnival Victory ieșind din portul Miami, principalul său sediu din SUA.
Carnival Victory ieșind din portul Miami, principalul său sediu din SUA.

Acum două săptămâni CDC-urile au actualizat ghidul măsurilor tehnice care sunt vigente din cauza pandemiei pentru croazierele din porturile din SUA, dar au menținut recomandarea pentru populație de a nu se îmbarca doar din plăcere.

Carnival susține că ghidul recent al autorităților sanitare din SUA „sunt în mare parte ineficiente și sunt în contrast puternic cu orice alt sector al călătoriilor și turismului, precum și cu societatea în general”. 

În raportul său financiar din primul trimestru publicat miercuri, Carnival, cu sediul în Miami, notează că a pierdut US$ 2 miliarde între ianuarie și martie, în ciuda faptului că și-a „optimizat” cheltuielile lunare.

Rezervări viitoare în creștere

Compania subliniază că „volumele rezervărilor din primul trimestru al anului 2021 pentru croazierele viitoare au fost cu aproximativ 90% mai mari decât volumele rezervărilor din al patrulea trimestru al anului 2020„.

De fapt, „rezervările avansate acumulate pentru întregul an 2022 sunt cu mult peste cele dale unui an 2019 foarte puternic, în ciuda publicității sau marketingului minim”, susține Carnival.

În pofida acestor prognoze încurajatoare, teama companiei a fost exprimată după anunțul „dezamăgitor” făcut de CDC la data de 2 aprilie (se așteptau la directive care să conducă la activarea operațională a sectorului), trebuia să-și anuleze toată programarea până pe 30 iunie. Și menține incertitudinea începând cu acea dată.

Părăsirea SUA: ultimul apel

„În timp ce nu am făcut planuri pentru mutarea navelor companiei Carnival Cruise Line din porturile noastre de origine din SUA, este posibil să nu avem altă opțiune decât să facem acest lucru”, a declarat Christine Duffy, președinta Carnival Cruise Line.

Flota Carnival înainte de pandemie; compania a vândut mai multe din navele sale.
Flota Carnival înainte de pandemie; compania a vândut mai multe din navele sale.

Compania recunoaște progresul făcut cu testele Covid-19, vaccinurile și tratamentele, dar indică faptul că „este de înțeles adoptarea de abordări diferite în ceea ce privește cerința vaccinării din partea companiilor de croazieră, ceea ce credem că este o problemă mai complexă”.

Carnival este unul dintre co-organizatorii, împreună cu Hilton și World Travel and Tourism Council (WTTC), al  Summit-ului Științific Global despre Covid-19, care va avea loc pe 15 aprilie, prin intermediul web.

„Evenimentul va reuni principalii experți în domeniul științei și sănătății publice pentru un forum public virtual gratuit despre cunoștintele dovedite și cele mai bune practici pentru a depăși pandemia”, cu un accent pe industria călătoriilor și turismului.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.