Shadow

Air France KLM va primi împrumuturi de la Franța și Olanda de 11 miliarde €

După ce guvernul Franței a informat că va oferi 7 miliarde de euro în ajutor de urgență din cauza impactului pandemiei de COVID-19 asupra Air France, compania aeriană olandeză KLM va primi, de asemenea, până la 4 miliarde de euro de la guvernul Țărilor de Jos (a se vedea știrea: Air France va primi un împrumut de 7 miliarde de euro din partea statutului francez).

 

Ministrul olandez al Finanțelor, Wopke Hoekstra, a anunțat că pachetul de ajutor al KLM va venii probabil ca o combinație de garanții de stat și împrumuturi bancare. Compania aeriană a fost lovită puternic de criza provocată de focarul de coronavirus, cu majoritatea avioanelor sale la sol. Anunțul a venit la scurt timp după ce Parisul a promis 7 miliarde companiei mamă a KLM, Air France. 

 

„Avioanele Air France sunt parcate, așa că trebuie să susținem compania”, a declarat minstrul francez al Finanțelor, Bruno Le Maire. 

 

Pachetul de ajutor francez va fi sub forma unui împrumut direct de la stat de 3 miliarde de euro și a unui împrumut de 4 miliarde de euro oferit de unui consorțiu format din șase bănci franceze și internaționale. 90% din cel de-al doilea împrumut va fi garantat și de statul francez. 

 

Ajutorul pentru efectele pandemiei va veni cu anumite condiții, inclusiv „Air France trebuie să devină cea mai ecologică companie de pe planetă”, a spus Le Maire. 

 

Industria transportului aerian a fost devastată de pandemia COVID-19, deoarece cererea de zboruri pentru pasageri s-a redus în plin blocaj de călătorie și restricții operaționale impuse de națiuni din întreaga lume.

 

Grupul Air France-KLM nu face excepție pe piața bursieră și acțiunile sale au scăzut cu până la 55%

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.