Shadow

Agențiile germane solicită claritate cu privire la FTI și consideră că există riscul de neplată

Asociația Federală a Agențiilor de Turism VUSR a emis un comunicat de presă în care avertizează că, potrivit rapoartelor financiare publicate de FTI pentru anul 2022, auditorul a descris doar continuitatea companiei ca fiind „probabil asigurată”. Toate acestea, deși guvernul a salvat FTI de la faliment în timpul Covid cu un ajutor de 595 de milioane de euro. Grupul încearcă de ceva timp să găsească un nou investitor

Potrivit presei germane, președintele asociației, Marija Linnhoff, are mai multe îngrijorări cu privire la bilanț: „În interesul industriei și al călătorilor, FTI trebuie să ofere claritate, în special cu privire la evoluția reală a rezervărilor în anul in curs, deoarece acestea sunt cruciale pentru viabilitatea viitoare a grupului. Conform situațiilor financiare din 2022, FTI este puternic îndatorată„.

Având în vedere momentul important al vânzărilor, rezolvarea acestei incertitudini este foarte importantă atât pentru agenții, cât și pentru clienți, pentru a ști dacă au situație financiară și dacă situația numerarului și a datoriilor este compatibilă cu evoluția rezervărilor.

Risc de insolvență al turoperatorului german FTI

În ultimele luni, zvonurile și dezmințirile privind intrarea iminentă a unui investitor s-au succedat, ba chiar și FTI a făcut public acest lucru în mod oficial. Potrivit lui Linnhoff, asociația a primit rapoarte individuale privind facturi hoteliere neplătite, care ar trebui să fie achitate odată cu intrarea unui nou investitor. Din acest motiv, asociația agențiilor a anunțat că va face un audit al bilanțului pentru a trage o concluziei.

Cotidianul german Bild a contactat FTI, iar o purtătoare de cuvânt a turoperatorului a declarat că „după rezultatul bun al vânzărilor din anul financiar trecut 2022/23, de 4,1 miliarde de euro și, prin urmare, o creștere a vânzărilor de 10% față de anul precedent, perspectivele pentru sezonul următor sunt, de asemenea, pozitive pentru operator. Înregistrăm deja o creștere procentuală de două cifre a rezervărilor pentru vară faţă de anul precedent”.

A se citi și Certares își menține interesul de a cumpăra și fuziona FTI și DER Touristik.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.