Shadow

Aeroportul Daxing din Beijing, visul chinezilor devenit realitate

China a deschis săptămâna trecută noul Aeroport Internațional Beijing Daxing, cel mai mare din lume, o parte esențială a proiectului „visul chinezesc”. Președintele Xi Jiping a inaugurat cu cinci zile mai devreme infrastructura ultramodernă cu o figură în formă de stea de mare care, în principiu, era programată pentru luni, 30 septembrie, în ajunul celei de-a 70-a aniversări a Republicii Populare Chineze. Un superjumbo A 380 al companiei aeriene China Southern cu destinația spre Guangzhou, în sudul țării, au deschis una dintre pistele imensei infrastructuri de 700.000 de metri pătrați, echivalentă cu dimensiunea a 100 de terenuri de fotbal

Acesta a fost proiectat de regretatul arhitect britanic-irakian Zaha Hadid și de o filială a Paris Ariport Engineering, construcția sa a durat aproape cinci ani. Situat la aproximativ 46 de km. de centrul Beijingului, acesta va fi conectat la oraș printr-o nouă linie de metrou și de mare viteză, care va fi setată în septembrie.

Aeroportul Internațional Daxing din Beijing va funcționa cu o capacitate maximă de 72 de milioane de pasageri până în 2025, cu patru piste care vor fi extinse la șapte piste comerciale și la una militară si la o capacitate de 100 de milioane până în 2040, ceea ce îl va face cel mai mare terminal din lume, potrivit proiectanților săi.

Între noul Beijing Daxing și actualul Beijing Capital, se estimează că traficul aerian va ajunge la aproximativ 170 de milioane de pasageri până în 2025.

Va fi un alt hub al companiilor aeriene al alianței SkyTeam (cu excepția companiei China Southern Airlines care tocmai a părăsit această alianță) și al unor membri ai Oneworld, plus încă un aeroport pentru rețeau companiei Air China, compania națională a Chinei.

Mega aeroportul din Beijing Daxing este echipat cu cele mai noi tehnologii care vizează îmbunătățirea experienței pasagerilor, după cum a raportat Administrația Chineză de Aviație Civilă (CAAC) că recunoașterea facială, sistemul de identificare a bagajelor prin frecvența radio (RFID), care permite pasagerului să-și monitorizeze bagajele în timp real pe telefonul mobil și instalațiile și accesabilitatea.

Următoarea cea mai mare piață de transport aerian din lume

În 2017, volumul de pasageri de transport aerian din aviația comercială a Chinei a ajuns la 552 de milioane de călători (+13%), potrivit cifrelor Administrației Chineze de Aviație Civilă (CAAC). Se estimează că China va depăși Statele Unite pentru a deveni cea mai mare piață a aviației civile din lume în 2022, potrivit unui raport al Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA).

În 2037, țara va înregistra 1,6 miliarde de călătorii cu avionul pe an, adică cu peste 1 miliard de pasageri mai mult decât 2017.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.