Shadow

Adria Airways va rămâne fără licență dacă nu va accelera restructurarea

Agenția de aviație civilă slovenă a oferit companiei aeriene Adria Airways, cea mai mare companie aeriană din țară, o săptămână pentru a prezenta un plan de restructurare al activității sale. Compania a suspendat în zilele de 25 și 26 septembrie majoritatea zborurilor din cauza problemelor sale economice. În cazul în care nu prezintă programul în termenul stabilit, care se încheie pe 2 octombrie, nu va primi licența de a zbura în continuare, după cum a informat agenția de știri slovenă STA. 

 

Președintele de Aviaiție Civilă, Rok Marolt, avertizase deja în urmă cu două săptămâni despre un posibil faliment al companiei

 

Guvernul sloven a respins cererea Adria Airways pentru un împrumut de patru milioane de euro pentru a depăși dificultățile financiare imediate. 

 

Ministrul EconomieiZdravko Pocivalsek, a confirmat ieri că statul sloven nu va acorda un singur euro companiei care, în opinia sa ar putea suprviețui cu un plan de restructurare și un acord bun cu creditorii

 Ministrul a acuzat dificultățile companiei aeriene fondului german de investiții „4K Invest”, care în 2016 a cumpărat de la stat compania națională slovenă. 

 

Legislația europeană impiedică statul să ajute Adria, care deja a investit 70 de milioane de euro în 2011 în companie, potrivit guvernului sloven. În plus, după ce a vândut-o în 2016, a investit încă trei milioane de euro. 

 

Presa locală informează că compania aeriană, care aparține alianței internaționale Star Alliance, are o datorie cumulativă de aproximativ 40 de milioane de euro

 

Adria Airways, cu sediul în Ljubljana și fondată acum 58 de ani, are 500 de angajați și realiza până acum zboruri regulate și charter către 40 de destinații. 

 

Flota sa include trei Airbus A319, nouă Bombardier CRJ900, două Bombardier CRJ700ER și șase Saab2000, conform datelor sale oficiale, cu care transportă aproximativ 1,2 milioane de pasageri anual. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.