Shadow

40-80: formula TUI pentru redresarea treptată a turismului

Iarna viitoare arată rău și de aceea TUI va funcționa la 40% din capacitatea normală pe care o avea înainte de criza coronavirusului. Cu toate acestea, vara anului viitor prezintă perspective mai bune, astfel încât grupul se așteaptă să funcționeze la 80%. În linii mari, aceasta ar fi recuperarea eșalonată a cererii de călătorii așteptată de cel mai mare conglomerat turistic din lume. 

 

Vara 2021

Grupul turistic TUI, care intenționează să funcționeze la 80% din capacitatea sa în următorul sezon de vară 2021, vede o „evoluție favorabilă” a rezervărilor anticipate pentru perioada de vară a anului viitor. Operatorul turistic înregistrează chiar la o creștere de 10% a prețului mediu al pachetelor turistice care sunt rezervate. 

 

În acest moment, rezervările care se fac la aceste date pentru a va bucura de o vacanță în vară anului viitor arată o creștere de 84% față de anul precedent. 

 

Potrivit TUI, călătoriile sunt deja contractate pentru 2021 corespund atât rezervărilor noi, cât și modificărilor rezervărilor de vacanță care nu au putut fi făcute în acest an din cauza pandemiei. 

 

În orice caz, adaugă operatorul de turism, „lansarea timpurie a programului de vară a 2021” a ajutat la creșterea vânzărilor care se observă acum. 

 

TUI estimează că cifrele rezervărilor reflectă o tendință clară de redresare a cererii pentru anul viitor. 

 

„Vedem o intenție puternică a clienților de a călători, mulți dintre ei dorind să-și asigure vacanța de vară cu mult timp în avans”, adaugă operatorul turistic. 

 

Iarna 2020-2021

Pe termen mai scurt, TUI va funcționa în această iarna la 40% din capacitatea sa, din cauza „incertitudinii actuale legate de restricțiile de călătorie”, după cum a confirmat grupul turistic. 

 

Comparativ cu nivelurile anului precedent, rezervările sunt cu 59% mai mici, deși prețul mediu de vânzare a crescut cu 3%.

 

În orice caz, compania își va adapta capacitatea „în mod flexibil, în conformitate cu cerințele si restricțiile de călătorie„, care pot apărea. 

 

În acest fel, potrivit TUI, va putea oferi „responsabil” o gamă de „opțiuni sigure” pentru vacanța de iarnă a clienților săi. 

 

O piață volatilă

Potrivit companiei, în ultima lună operațiunile au fost afectate de „modificări continue” ale recomandărilor de călătorie emise de diferite guverne pe piețele sursă. Acest lucru l-a determinat să reducă capacitățile și să ofere clienților „destinații alternative cu risc redus”. 

 

CEO-ul TUI, Friedrich Joussen, a spus că „disponibilizarea destinațiilor este foarte influențată de evaluarea politică și de evoluția pandemiei”. 

 

„În prezent, operăm într-un mediu de piață volatil, iar acest lucru va continua probabil în următoarele trimestre”, a adăugat el. 

 

În urma crizei coronavirusului, grupul german de turism TUI a primit ajutor de stat în valoare de 3 miliarde de euro. 

 

Acum compania are lichidități în valoare de 2 miliarde de euro, inclusiv ajutorul de stat pe care l-a primit. 

O agenție de turism a grupului TUI

 

TUI solicită recomandări de călătorie în funcție de regiune

De când TUI și-a reluat activitățile la mijlocul lunii iunie și până la sfârșitul lunii august, aproximativ 1,4 milioane de clienți au plecat în vacanță cu compania. 

 

Cu toate acestea, rezervările pentru sezonul din această vară sunt cu 83% sub cifrele de anul trecut, iar prețurile au scăzut în medie cu 19%. 

 

Compania anticipează că, din cauza advertismentelor de risc de călătorie emise de guverne, tendința clienților de a rezerva cu puțin timp înainte de plecare va continua

 

Prin urmare, TUI consideră că recomandările de călătorie în funcție de regiune ar fi de preferat, mai degrabă decât avertismentele generale de a nu călători într-o țară sau în alta

 

Operatorul turistic consideră, de asemenea, că dacă mai multe teste COVID-19 ar fi disponibile la punctele de sosire ale destinațiilor și la momentul plecării, această măsură de sănătate ar contribui la evitarea carantinelor obligatorii și a restricțiilor de călătorie.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.