Shadow

WTTC: sectorul turismului va bate toate recordurile în 2024

World Travel and Tourism Council (WTTC) estimează că anul 2024 va fi un an record pentru turism, contribuția acestuia la PIB-ul global depășind cu 7,5% nivelurile maxime din 2019. Potrivit studiului Economic Impact (EIR) 2024, elaborat de organizație împreună cu Oxford Economics, această activitate va contribui cu 770 de miliarde de dolari (peste 710 miliarde de euro), în plus față de nivelurile anterioare pandemiei. 

Unul din 10 dolari (mai mult de nouă euro) generați de economia globală este generat de sectorul călătoriilor și turismului, potrivit WTTC, care estimează ca 142 de țări, din cele 185 analizate, își vor depăși anul acesta recordurile în ceea ce privește contribuția la PIB, comparativ cu cifrele din 2019.

De asemenea, cea mai recentă ediție a raportului anual EIR notează că sectorul este în prezent responsabil pentru aproape 348 de milioane de locuri de muncă la nivel mondial, o cifră care reprezintă o creștere de peste 13,6 milioane de locuri de muncă, comparativ cu vârful său din 2019.

Nu este vorba doar de doborârea unor recorduri, nu mai vorbim despre o redresare, aceasta este o poveste despre o revenire a industriei la cele mai bune rezultate după câțiva ani dificili, oferind un impuls economic semnificativ țărilor din întreaga lume și susținând milioane de locuri de muncă”, a declarat Julia Simpson, președinte și director general al WTTC.

WTTC: sectorul turismului va bate toate recordurile până în 2024
Julia Simpson, președinte și director general al WTTC. Sursă: WTTC.

Privind mai departe, organizația preconizează un viitor promițător pentru următorul deceniu, caracterizat de o creștere puternică și de oportunități de carieră fără precedent.

Organismul internațional reamintește că, în 2023, în pofida incertitudinii economice și a șocurilor geopolitice, sectorul a egalat nivelurile de dinaintea pandemiei, „demonstrând rezistența sa și rolul său cheie în economia globală”, se arată într-un comunicat.

Avansul cererii de călătorii în 2023 pregătește terenul pentru an record în 2024, potrivit WTTC. 

El explică, de asemenea, că această creștere vine în ciuda faptului că două dintre cele mai mari piețe turistice din lume sunt în urmă în ceea ce privește cheltuielile vizitatorilor internaționali. Atât Statele Unite, cât și în China înregistrează o revenire mult mai lentă a cheltuielilor turistice internaționale.

Există un risc și „avem nevoie ca guvernele SUA și Chinei să sprijine sectoarele lor interne de turism și de călătorii. SUA și China vor avea de suferit, în timp ce alte țări observă că vizitatorii internaționali revin mult mai repede”, spune Simpson.

Mai multe știri

WTTC cere Uniunii Europene să modernizeze sectorul turismului

Turismul va crea 126 de milioane de locuri de muncă în 10 ani

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.