Shadow

WTTC cere Uniunii Europene să modernizeze sectorul turismului

Potrivit Consiliului Mondial a Călătoriilor și Turismului (WTTC), până în 2023, contribuția turismului la economie ar putea ajunge la 2 trilioane de euro. Sau, cu alte cuvinte, unul din fiecare zece euro din Uniunea Europeană. Prin urmare, pentru a modela viitorul sectorului călătoriilor și al turismului, aceasta a îndemnat Uniunea Europeană să sprijine sectorul turismului, astfel încât acesta să își poată realiza întregul potențial. Pilonii modernizării: facilitarea călătoriilor transfrontaliere. 

„Chemarea la acțiune” adresată de WTTC organismelor relevante ale UE este de a solicita mai mult sprijin pentru modernizarea și îmbunătățirea sectorului.

WTTC estimează că, până în 2023, sectorul călătoriilor și al turismului va contribui cu 1,9 trilioane de euro la economia UE, ceea ce echivalează cu unul din fiecare zece euro din economia UE.

Studiul de impact economic al WTTC (Economic Impact Research [EIR]) prevede, de asemenea, că sectorul va sprijini  crearea a aproape 4 milioane de noi locuri de muncă suplimentare până în 2033, ajungând la 26,4 milioane, adică unul din opt locuri de muncă în UE.

WTTC cere Uniunii Europene să modernizeze sectorul turismului
WTTC a făcut apel la UE pentru ca sectorul turismului să se lanseze. Sursă: AI.

Eliminarea barierelor transfrontaliere 

Pe lângă asigurarea sustenabilității în industria turismului, WTTC îndeamnă UE să continue să facă presiuni pentru  eliminarea vizelor și să elimine barierele existente. WTTC încurajează UE să pună în aplicare sistemul de intrare-ieșire, care a întârziat să apară, pentru a asigura o experiență mai ușoară pentru călători.

Digitalizarea sectorului

Pentru a crește eficiența și a reduce costurile, WTTC consideră că este o prioritate „accelerarea adoptării tehnologiilor de ultima oră”. Aceasta înseamnă punerea în aplicare în UE a unor politici care să permită călătoriile fără contact și să sprijine implementarea inteligenței artificiale în întregul sector.

Julia Simpson, președinte CEO al WTTC, a declarat că aceste recomandări de modernizare a industriei vor aduce beneficii întreprinderilor și călătoriilor din întreaga lume, deoarece „pe măsură ce industria se modernizează și deblochează transformarea digitală a călătoriilor, împreună cu Uniunea Europeană putem obține o creștere fără precedent”.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.