Shadow

WTTC: riscul de COVID-19 ar trebui să fie definit pe călători și nu pe țări

„Nu putem continua să etichetăm țări întregi drept „risc ridicat”, ceea ce înseamnă că toate sunt infectate. În timp ce Regatul Unit se confruntă în prezent cu niveluri ridicate de infectare, este clar că nu toți britanicii sunt infectați; același lucru este valabil pentru toți americanii, spaniolii sau francezi”, spune Gloria Guevara, președinte și CEO al World Travel and Tourism Council (WTTC). Din acest motiv, această organizație îndeamnă guvernele din întreaga lume să își schimbe abordarea și să redefinească riscul pentru a se concentra asupra persoanelor cu „risc ridicat”. 

 

Riscul bazat pe țări întregi nu este nici eficient, nici productiv. În schimb, redefinirea riscului pentru călătorii individuali va fi esențială pentru reluarea călătoriilor internaționale sigure. Trebuie să învățăm din experiențe și crize din trecut, cum ar fi 11 septembrie„, spune Guevara. 

 

Astfel, WTTC cere guvernelor din toate țările să abandoneze conceptul de „țări cu risc ridicat” și să se concentreze asupra modului în care sunt tratați „călătorii cu risc ridicat” individual la frontiere. El îi încurajează să-și schimbe abordarea în ceea ce privește evaluarea riscurilor pentru a revigora călătoriile, atât pentru agrement, cât și pentru afaceri. 

Gloria Guevara, președinte și CEO al WTTC.

 

Pe această linie, subliniază faptul că este convenabil să se utilizeze o metodologie comună și să implementeze un sistem de testare integral, folosind tehnologia. Acest lucru ar asigura faptul că doar cei afectați sunt obligați să se izoleze, în timp ce călătorii cu rezultate negative se pot bucura de vacanță, urmând întotdeauna protocoalele de igienă și siguranță stabilite pentru a se proteja de coronavirus. 

 

„Un program cuprinzător de testare va fi mai puțin costisitor decat costul economic al carantinelor generale și al închiderilor închise”, spune Guevara.

 

Modelul care este urmat acum „nu doar stigmatizează o întreagă națiune, ci și oprește călătoria și mobilitatea, atunci când mulți oameni care dau rezultate negative la plecare și sosire pot călători în siguranță fără a exporta virusul”, adaugă el. 

 

Acesta subliniază că „trebuie să învățăm să trăim cu virusul, deoarece va dura mult timp pentru a vaccina populația lumii. Acesta este motivul pentru care WTTC a susținut de multă vreme introducerea unui test de plecare și sosire cuprinzător și eficient pentru toți. Călătorii internaționali, ca o modalitate de a preveni răspândirea celor care poartă virusul. 

 

„Pe lângă asigurarea siguranței și sănătății oamenilor, trebuie să asigurăm și sănătatea economiei mondiale și să reactivăm cele 174 de milioane de locuri de muncă din sectorul afectat de această pandemie devastatoare”, spune președintele WTTC. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.