Shadow

WTTC cere ca turistul asiatic să nu fie stigmatizat din cauza coronavirusului

World Travel and Tourism Council (WTTC) a solicitat să nu se stigmatizeze niciun fel de discriminare împotriva turiștilor din China și Asia, în general, ca urmare a focarului de coronavirus. 

 

Panica, văzută ca o formă de a opri coronavirusul, ar putea risca stigmatizarea unuia dintre cele mai mari grupuri turistice din lume și ar putea provoca pagube pe termen lung. 

 

În calitate de fost ministru a turismului din Mexic, Gloria Guevara, președinte și director general al WTTC, a fost strâns implicată în 2010 cu consecințele și recuperarea după izbucnirea virusului gripal H1N1 în 2009, care a avut un impact semnificativ asupra economiei țării sale și a provocat moartea unor pacienți.

 

Organismul amintește că rata mortalității este relativ scăzută, 2% pentru coronavirus, în comparație cu 10% pentru SARS și 34,4% a Sindromului Respirator din Orientul Mijlociu (MERS). 

 

„Nu trebuie să stigmatizăm. Coronavirus nu va fi rezolvat selectând indivizi sau grupuri din nicio țară, cum ar fi China sau din alte țări. Este important ca sectorul călătoriilor și turismului să-și joace rolul pentru a opri propagarea coronavirusului, dar acest lucru nu va fi realizat prin înstrăinarea celui mai mare grup turistic din lume”, a declarat Gloria Guevara. 

Gloria Guevara

 

El a spus că China a devenit un jucător cheie la nivel mondial, iar piața sa turistică a cunoscut o creștere masivă în ultimii ani. Turiștii chinezi, care călătoresc atât individual cât și în grup, reprezintă o cincime dintre călătorii din lume, iar regiunea din Asia a cunoscut o creștere în plină expansiune de aproape 7% în sectorul în ultimul deceniu. 

 

„Nu există nicio îndoială că călătoriile și turismul spre sș din China aduc beneficii culturale și economice enorme lumii; în WTTC credem că sectorul este o forță pentru binele si unește oamenii indiferent de unde provin”, spune Guevara. 

 

Statisticile WTTC arată că sectorul călătoriile și turismul din China a crescut de șapte ori în ultimii zece ani, cu o creștere anuală de 21,7%. Reprezintă o cincime din totalul cheltuielilor pentru turismul mondial. În fiecare an, sectorul global al călătoriilor și turismului contribuie cu 10,4% la PIB-ul mondial și generează unul din zece locuri de muncă. 

 

De asemenea, Consiliul Mondial a cerut un partneriat mai strâns în cele două sectoare, care să contribuie la reducerea călătoriilor în zonele afectate și la îmbunătățirea educației cu privire la transmiterea virusului, precum și la evitarea măsurilor de panică. 

 

Alianțele publice și private vor ajuta, de asemenea, la recuperarea sectorului odată ce răspândirea virusului va începe să scadă. 

 

Această organizație evidențiaza faptul că sectorul are o evidență dovedită a rezistenței la crize și că această capacitate de recuperare s-a îmbunătățit semnificativ în ultimii ani.

 

Potrivit cercetărilor WTTC, timpul mediu de recuperare din crize a scăzut de la 26 de luni la 10 luni între 2001 și 2018. 

 

analiză a principalelor epidemii virale anterioare, realizată de experți de la World Travel and Tourism Council, arată că timpul mediu de recuperare pentru numărul de vizitatori la o destinație a fost de 19,4 luni. Cu toate acestea, cu răspunsul și gestiunea corectă, s-ar putea recupera în doar 10 luni. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.