Shadow

Vara aceasta ar putea avea loc un boom din cauza cererii limitate și a vaccinurilor

Prima jumătate a anului 2021 va continua să fie o provocare pentru aviația europeană, dar există o încredere tot mai mare în sector că a doua jumătate a anului va fi mult mai pozitivă, deoarece al treilea trimestru al anului va marca reducerea preconizată a restricțiilor în multe țări, deschizând ușile pentru a călători. Acest lucru ar putea coincide cu sezonul estival și, în special, în perioada iunie – 31 august, ar putea exista o explozie de rezervări. Johan Lundgren, CEO EasyJet, a doua companie aeriană low cost din Europa și printre principalele companii aeriene ale continentului înainte de pandemie, a afirmat că ar putea exista un „boom absolut” al călătoriilor din cauza cererii limitate și a succesului diferitelor campanii de vaccinare împotriva diferitelor variante de COVID-19 împreuna cu eliminarea restricțiilor și a carantinelor. 

 

În expunerea sa în cadrul ediției din februarie 2021 a summitului virtual CAPA Live, Lundgren a spus că, compania aeriană a detectat că „există o cerere subiacentă semnificativă„. El a adăugat că va fi „pozitiv” și o „vară puternică” în 2021 dacă programele de vacunare vor avea succes și eficacitate împotriva diferitelor variante ale virusului COVID-19, deși subliniază că nu este doar o chestiune de cerere „trebuie eliminat și restricțiile actuale”, așa cum este menționat de CorporateTravelCommunity

 

Executivul a menționat că restricțiile actuale înseamnă că, compania aeriană nu se așteaptă să depășească 10% din nivelurile de capacitate din 2019 în primul trimestru al anului 2021, dar pentru vara prognoza este foarte diferită. „Nu există nicio îndoială că, călătoriile de leisure vor fi un segment care se va recupera mai rapid atunci când restricțiile de călătorie vor fi ridicate, urmate de traficul VFR (visiting friends and relatives) și, în cele din urmă, călătoriile de afaceri, potrivit Lundgren. „Nu avem nevoie de mai multe studii pentru a recunoaște că oamenii vor să plece în vacanță”, a adăugat el. 

 

Orice creștere de călătorie depinde de obținerea unui control mai puternic asupra transmiterii virusului și de ruperea blocajelor care limitează în prezent mobilitatea. „Problema este că sentimentul de călătorie depinde de fluxul zilnic de știri și, cel mai important lucru pe care îl avem acum, sunt restricțiile de control al pandemiei … Aceste restricții arată foarte diferit în funcție de jurisdițtie, ceea ce le face foarte confuze pentru clienți și extrem de provocatoare pentru operatori și pentru a opera”, a explicat Lundgren. 

 

Deși rămâne multă incertitudine cu privire la capacitatea de călătorie, COVID-19 va aplatiza fără îndoială vârfurile de creștere și de scădere sezoniere. CEO-ul EasyJet consideră că situația este influențată de votalitatea ridicată a călătoriilor în acest moment, cu blocaje încă vigente, astfel încât călătorii nu sunt siguri când vor fi deschise destinațiile sau când vor fi permise călătoriile. „O fereastră de rezervare destul de lungă pentru vacanțele de vară se mută pe o piață de rezervări târzii și aceasta este o provocare pentru întregul ecosistem de călătorie”. 

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.