Shadow

Utilizarea obligatorie a măștii la nivel mondial

World Travel and Tourism Council (WTTC) a solicitat guvernelor din întreaga lume să impună utilizarea măștilor și să solicite sprijinul sectorului privat pentru a le aminti clienților de obligația lor de a-și proteja sănătatea și cea a altora împotriva coronavirusului. Agenția a lansat la data de 10 iulie, prin intermediul rețelelor sociale, o campanie globală care încurajează toți călătorii să poarte măști de protecție pentru a arăta că se „folosesc pentru a avea grijă” în noua normalitate a turismului, în același timp în care i-a invitat pentru a sprijini această inițiativă cu hashtag-ul #wear2care, subliniind că „utilizarea măștilor ajută la semnalizarea întoarcerii din călatorii mai sigură: evită contagierea cu 82%„.

WTTC subliniază că adoptarea utilizării măștilor va reduce riscul de transmitere, protejarea utilizatorului și a celor din jurul său, pe lângă reintroducerea unui sentiment de normalitate, în timp ce învățăm să trăim cu virusul până la găsirea unui vaccin. 

Gloria Guevara, președinte și CEO al WTTC, a avertizat că „utilizarea măștilor de protecție nu trebuie politizată”. 

Recomandarea WTTC în favoarea utilizării obligatorii a măștilor se bazează pe dovada că țările care se recuperează rapid și evită al doilea vârf de cazuri noi de COVID-19 sunt cele în care se încurajează și aplica utilizarea acesteia pe scară largă

Urmând orientările medicale ale Școlii de Sănătate Publică Harvard TH Chan, WTTC recomandă utilizarea măștilor mai ales în toate modurile de transport pe toată durata călătoriei, precum și atunci când vizitează orice loc public, interior sau în acele cu mobilitate restrânsă în care poate exista un contact personal apropiat la o distanță mai mică de doi metri

Campania #wear2care

 

Această nouă initiativă este încă una dintre cele realizate de WTTC pentru a reconstrui încrederea consumatorului global și urmează recomandările sale recente pentru o Safe & Seamless Travel, care a inclus testarea și monitorizarea pentru a se asigura că oamenii se pot bucura de călătorii sigure în „noua normalitate”

 

Ramón Sánchez, investigator principal și asociat la Universitatea Harvard, Școala de Sănătate Publică TH Chan, a dat asigurări că „purtarea măștilor s-a dovedit că oferă cel mai înalt nivel de protecție împotriva transmisiei între diferitele dispozitive cu 82%. Igiena mâinilor consecvența și curățarea suprafeței, care ucide mai mult de 90% din virușii găsiți pe aceasta, de asemenea impiedică virusul să ajungă la față”. 

 

De asemenea, el a reiterat că publicul trebuie să mențină o distanță de doi metri ori de câte ori este posibil, oamenii ar trebui să crească ventilația din jurul lor. El a amintit că în interiorul clădirilor, acest lucru se poate realiza prin deschiderea ușilor și ferestrelor, ceea ce scade concentrația virală cu mai mult de 70%. Ventilația mecanică, cum ar fi aerul condiționat îl reduce cu 80%, în timp ce ieșirea în aer liber este mai eficientă prin reducerea concentrației virale între 90% și 95%„. 

Călătorii din întreaga lume pot participa la campania WTTC, împărtășind fotografii cu ei însuși călătorind cu mândrie cu măștile lor și împărtășind hashtag-ul #wear2care

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.