Shadow

Un avion curat economisește costuri…și totul făcut de un robot

Curățarea aeronavelor, atât în exterior, cât și în interior, este esențială din motive de sănătate, siguranță și cost operațional. Curățarea exterioară a avioanelor poate economisi bani companiilor aeriene dintr-un proces costisitor de revopsire; în timp ce, în cabine, la bord, este o sarcină esențială pentru dezinfectarea și intreținerea spațiilor și prelungirea datei de viață utilă a materialelor și echipamentelor.

Producătorii recomandă ca aeronavele să fie revopsite la fiecare 5 până la 7 ani. În realitate, și din cauza cheltuielilor implicate, unele companii aeriene încearcă să reziste până la 10 ani, ceea ce este posibil cu spălarea periodică a aeronavelor. 

 

Principalul motiv din spatele necesității de a revopsi aeronavele este reducerea degradării suprafeței aeronavei și a rezistenței cauzate de acumularea de contaminați care scad eficiența aeronavei și cresc consumul de combustibil. 

 

Orice element care adaugă costuri la operațiunile viabile ale unei aeronave trebuie abordat cât mai repede posibil și aici intervine spălarea obișnuită a aeronavei. 

 

Potrivit lui Jan Brunstedt, CEO al Aviator Robotics AB, designerii și producătorii robotului Nordic Dino, o tehnologie avansată semi-automată de curățarea exterioară a aeronavei, asigură că „spălarea frecventă a unei aeronave, de până la 6 ori pe an, poate extinde durata de viață utilă a vopselei în 2 până la 3 ani și reduce semnificativ costurile de operare. În plus, spălarea frecventă poate ajuta la detectarea semnelor timpurii de coroziune și poate ajuta la reducerea nevoii de întreținere costisitoare”. 

 

La un cost de până la 200.000 USD (196.360 EUR) pentru a revopsi complet o aeronavă, luarea de măsuri pentru a reduce nevoia de repetare frecventă poate fi diferența dintre profit și pierdere pentru multe companii aeriene, subliniază Brunstedt. 

 

La bord

La bordul unei aeronave, o echipă specializată efectuează curățenia express pentru spații mici. Companiile aeriene și, în unele cazuri, aeroporturile contactează companii pentru acest lucru. 

 

În videoclip, se observă munca @Vebego AG, o firmă angajată de aeroporturile elvețiene din Geneva și Zurich. Imaginele dezvăluie o profesie puțin cunoscută, dar crucială pentru confortul și siguranța sănătății pasagerilor. „O sarcină în care eficiența, agilitatea și munca în echipa sunt fundamentale”, spun aceștia de la companie. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.