Shadow

TUI ajustează rutele și croazierele deși nu are operatori în Rusia sau Ucraina

TUI Group a explicat într-un comunicat că, compania nu are turoperatori în Rusia sau Ucraina, vândundu-i cu mult timp în urmă, deși, la fel ca alte grupuri turistici globale, a fost nevoit să își ajusteze rutele aeriene și itinerariile de croazieră pentru a acționa în conformitate cu reglementărilor Uniunii Europene și că formula „pentru a garanta siguranța clienților noștri”, a explicat CEO-ul grupului, Friedrich Joussen

Managerul a deplâns situația de război, comentând că noi, europenii, „poate că am luat prea mult de la sine înțeles dreptul de a trăi în pace și autodeterminare”, deși a subliniat „speranța pe care ne dă faptul că lumea liberă dă dovadă de unitate”.

Joussen a precizat că TUI Group „nu mai este reprezentat cu companii din Rusia sau Ucraina”, din moment ce „ne-am vândut participațiile la operatori de turism în urmă cu ceva timp” din aceste țări. 

Cu toate acestea, „pentru a asigura siguranța clienților noștri, am făcut sau vom face ajustări în unele zone, precum rutele aeriene sau destinațiile de croazieră”. În plus, grupul este în contact cu angajații săi din Ucraina pentru a-i sprijini pe aceștia și familiile acestora, dar și, în cazul TUI Cruises, pentru membrii ucraineni ai echipajelor lor.

Joussen a mai precizat că nu prevăd niciun efect asupra sancțiunilor primite în calitate de om de afaceri de către principalul acționar al companiei, magnatul rus Alexei Mordashov, care are interese în multe alte sectoare, în special prin compania sa Severstal, în sectoarele energetice, metalurgist și mineri, care sunt în vizorul lor. În TUI, este prezent cu acțiunile Unifirm Ltd., companie prin care familia deține 34% din cel mai mare grup turiști european. Milionarul a negat public în ultimele zile legătura sa cu mediul președintelui rus.

TUI precizează că Mordashov a susținut grupul mai ales în perioada pandemiei și deținea treimea menționată mai sus a companiei, în timp ce alte două treimi din acționari sunt sunt din Germania, Regatul Unit, alte țări UE sau Statele Unite, pe lângă prezența fondurilor de investiții. 

Primul acționar al TUI este, pe de altă parte, unul dintre cei 20 de membri ai Consiliului de Supraveghere care sunt aleși de Adunarea Generală Anuală. Din toate aceste motive, grupul presupune că orice restricție asupra afacerii lui Alexei Mordashov nu ar avea consecințe decisive pentru grup.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.