Shadow

Turiștii vor plăti 9 euro pentru a vizita Bali în 2024

Insula indoneziana Bali va începe în 2024 să perceapă 150.000 de rupii (9 euro) turiștilor străini care sosesc în această destinație. Banii strânși vor fi folosiți pentru construirea de infrastructură și pentru a păstra cultura insulei, a declarat guvernul regional. 

Potrivit portalului detikBali, Consiliul de Turism din Bali (BTB) a cerut guvernului provincial să aprobe imediat regulamentul pentru această taxă turistică, pentru a începe să o perceapă din ianuarie 2024.

Guvernatorul Bali I Wayan Koster a subliniat că plata va fi aplicată o singură dată în timpul vizitei la Bali. Așa-numită „Insula Zeilor” a primit peste 2 milioane de turiști în 2022, potrivit cifrelor oficiale, astfel că veniturile ar putea fi de aproximativ 18 milioane de euro.

Președintele BTB, Ida Bagus Agung Partha Adnyana, a apărat propunerea și a explicat pentru detikBali că veniturile suplimentare ar putea fi folosite pentru a construi infrastructura de bază în sectorul turistic și chiar pentru conservarea culturii de pe insulă. 

Turiștii vor plăti 9 euro pentru a vizita Bali în 2024
Pura Ulun Danu Bratan. Sursă: AdobeStock.

Intenția este ca taxă să fie colectată în moneda locală la punctele de intrare pe insulă, cum ar fi Aeroportul Internațional Ngurah Rai. Intenția este că banii să fie gestionați de un organism oficial care va acționa într-un mod „transparent și responsabil”.

Cu luni în urmă, guvernul regional a propus limitarea sosirilor de turiști străini printr-un sistem de cote și o înregistrare a călătoriilor cu un an înainte.

A se citi și Bali își propune să limiteze sosirile de turiști străini.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.