Shadow

Bali își propune să limiteze sosirile de turiști străini

Odată cu redresarea turismului după pandemia de Covid, multe destinații înregistrează din nou sosiri masive de călători, iar unele se gândesc deja la restricții pentru a-i limita. În Indonezia, guvernatorul din Bali, Wayan Koster, a propus un sistem de cote, care ar impune turiștilor străini să se înregistreze pentru călătoria lor cu un an înainte. 

Insula își revine după criza din domeniul sănătății, dar autoritățile consideră că numărul tot mai mare de vizitatori străini nu ține cont de cultura locală.

Nu vom mai primi turismul de masă. Vom restricționa numărul de turiști prin implementarea unui sistem de cote. Dacă va exista o cotă, oamenii vor trebui să stea la coadă. Cei care vor să vină anul viitor se pot înscrie acum. Acesta este sistemul pe care vrem să îl implementăm”, a declarat Koster.

Bali

Această măsura are ca scop reducerea numărului de cazuri de încălcare a legii de către vizitatori, a explicat guvernatorul. Până acum în acest an, 101 turiști străini au fost expulzați pentru că nu au respectat legile locale.

Trebuie remarcat faptul că Bali conduce topul celor 10 destinații la moda în 2023 pentru oferta sa de turism activ, peisaje naturale și wellness, conform clasamentului întocmit de TripAdvisor.

Măsuri suplimentare

De asemenea, se ia în considerare o nouă taxă pentru vizitatorii străini, care ar „ajuta la finanțarea unei serii de măsuri și ar împiedica ca Bali să fie cunoscută drept o destinație ieftină”. Destinațiile ieftine atrag turiști ieftini care tind să cauzeze o mulțime de probleme”, a declarat președintele Biroului de Turism din Bali, Ida Bagus Agung Partha Adnyana.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.