Shadow

Turismul mondial va scădea cu până la 30% și va pierde venituri de 410.000 mil. €

Deplasările turistice internaționale din lume ar putea să scadă între 20 și 30% în acest an față de 2019, ținând cont că restricțiile de călătorie, precum cele actuale, nu au fost niciodată introduse până să conțină introduse pentru a opri răspândirea pandemiei de COVID-19 sau coronavirus, o scădere care va însemna o prăbușire a veniturilor de până la 410.000 de milioane de euro, potrivit unei noi evaluări publicate de Organizația Mondială a Turismului (OMT).

Turismul mondial a finalizat anul 2019 cu aproximativ 1.500 milioane de sosiri turistice internaționale (+4%), totalizând 10 ani consecutivi de creștere, în timp ce în acest an s-ar putea înregistra o scădere de până la 450 de milioane de călători.

Această scădere ar putea însemna o scădere a veniturilor din turismul internațional (exporturi) cuprins între 273.000 și 410.000 milioane de euro, aproape o treime din miliardul și jumătate atinsă în 2019, potrivit acestei actuălizări realizate de OMT cu privire la impactul posibil al COVID-19 în turismul internațional. Ținând cont de tendințele de pe piața trecută, acest lucru ar însemna că, datorită coronavirusului, valoarea creșterii între cinci și șapte ani ar fi pierdută.

La prima sa evaluare prezentată la începutul lunii martie, organizația au indicat o pierdere de doar 1 până la 3% în volumul turiștilor din lume și o scădere între 27.000 și 45.000 de milioane de euro din veniturile turismului.

Pentru a pune aceste date noi în context, OMT a reamintit că în 2009, în urma crizei economice globale, sosirile internaționale de turiști au scăzut cu 4%, în timp ce focarul SARS a dus la o scădere de doar 0,4% în 2003.

Cu toate acestea, organizația a subliniat într-un comunicat, care aceste numere se bazează pe ultimele evenimente, în care lumea se confruntă cu o provocare socială și economică fără precedent, și “ar trebui interpretate cu precauție, având în vedere natura extrem de incertă a crizei actuale”.

Secretarul general al OMT, Zurab Pololikashvili, a subliniat că turismul este unul dintre sectoarele economice cele mai afectate și, totuși, “este unit și pentru a ajuta la soluționarea acestei imense urgențe pentru sănătate”. Pololikashvili a avertizat că, deși este prea devreme pentru a face o evaluare completă a impactului posibil al covid-19 asupra turismului, “este clar că există milioane de locuri de muncă în sector care rsică să fie pierdute”.

Aproximativ 80% din sector este format din întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri), iar turismul a fost pe plin plan în generarea de locuri de muncă și alte oportunități pentru femei, tineri și comunități rurale, a adăugat Pololishkavili.

Cu toate acestea, OMT a subliniat “rezistența istorică a turismului și capacitatea sa de a crea locuri de muncă după situații de criză”, subliniind în același timp importanța cooperării internaționale și asigurarea faptului că sectorul este o parte esențială a eforturilor de recuperare.

 

Sursă: hosteltur.com

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.