Shadow

Turismul global a pierdut 140 de milioane de locuri de muncă în 2020, potrivit WTTC

2020, a fost, în cuvintele World Travel and Tourism Council (WTTC), „cel mai prost an din istorie pentru acest sector”, din moment ce s-au pierdut peste 140 de milioane de locuri de muncă din cauza coronavirusului. Provocarea pentru 2021 va fi recuperarea, cu acțiuni coordonate între țări și consideră vaccinarea „nu ar trebui să fie o condiție de călătorie”. 

În martie 2020, în ciuda faptului că COVID-19 fusese deja declarat pandemie, WTTC nu-și imagina impactul pe care acesta îl va avea asupra activității turistice și prezicea că 25% din călătoriile planificate vor fi anulate la nivel global și că locurile de muncă în pericol vor ajunge la 50 de milioane, așa cum publică evisionturism.

Cu trecerea lunilor, odată cu închiderea globală a frontierelor și cu diferitele restricții pe care țările le implementau, aceste prognoze s-au schimbat. În octombrie, WTTC și-a ridicat prognoza privind pierderea locurilor de muncă la 143 de milioane, iar în noiembrie la 174 de milioane. Deși cifrele WTTC sunt alarmante, cele mai rele previziuni nu s-au îndeplinit, deoarece 2020 a finalizat cu 140 de milioane de locuri de muncă pierdute.

Pentru Gloria Guevara Manzo, președinte și CEO al WTTC, în acest an care tocmai a început „este crucial să nu facem aceleași greșeli din 2020, astfel încât libertatea și mobilitatea să poată fi recuperate în siguranță, responsabil și cu certitudine”, adăugând că „este esențial să recuperăm milioanele de vieți afectate în sectorul nostru, că există o coordonare internațională, ca țările împărtășesc experiența, că ajung la un acord și că oferă certitudine și o cale clară spre recuperare”.

Guevara a remarcat faptul că COVID-19, pe lângă faptul că afectează sănătatea publică și că revendică astăzi mai mult de două milioane de vieți, „a afectat grav și economia mondială, cu o scădere estimată de 4,2% a PIB-ului global și o deteriorare profundă a dimensiunii sociale pe care încă nu putem să o cuantificăm”.

În 2021, liderii din sectorul turistic „ne așteptăm la o recuperare și, în cele din urmă, vedem lumina la capătul tunelului”, spune președintele WTTC, dar avertizează că „din păcate, procesul de recuperare nu va fi omogen. Unele țări și destinații au început deja în mod eficient cu reactivarea coordonată a turismului lor național și regional, dar suntem preocupați de alte țări care, deși au reacționat eficient la gestionarea pandemiei, nu au planificat bine deschiderea și are un impact negativ.

Vaccinare

Într-o declarație, Gloria Guevara a reiterat că este necesar să se lucreze într-o manieră coordonată și să se respecte protocoalele de conținere a virusului, în timp ce eforturile sunt dublate în vaccinare. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), închiderea frontierelor unilateral are un impact negativ, iar reciprocitatea pe care unele națiuni au implementat-o a fost dăunătoare, pune în discuție WTTC.

„O coordonare eficientă și muncă în comun între națiuni, lideri ai sectoarele sănătății și turismului, publice și private, este esențială pentru implementarea unui protocol internațional, bazat pe măsurători de risc care ne permite să călătorim în siguranță și să recâștigăm încrederea turiștilor, fără a exporta virusul COVID-19 și a reactiva astfel în siguranță și cu încredere sectorul călătoriilor și turismului”, au exprimat aceștia într-un comunicat.

Luând în considerare faptul că vaccinarea va fi inegală în funcție de țări și că OMS spune că în 2021 nu vom atinge imunitatea de grup, WTTC a exprimat că „vaccinarea nu ar trebui să fie o condiție pentru călătorie”, așa că, consideră că este necesar să „lucreze ca mod coordonat și să respecte protocoalele pentru încetinirea virusului”.

Cu câteva zile în urmă, Gloria Guevara a subliniat că „nu ar trebui să-i discriminăm pe cei care vor să călătorească, dar care nu au fost vaccinați”, și de aceea World Travel and Tourism Council apară testele la plecare pentru pasageri „pentru ca pasagerii să poată demonstra că nu au coronavirus și să impiedice astfel extinderea acestuia.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.