Shadow

Turismul de sănătate, trend ascendent în sezonul estival

Comunicat de presă

Turismul de sănătate atrage tot mai mulți români care vor să se bucure în concediile lor atât de relaxare, cât și de terapii și tratamente specifice nevoilor și afecțiunilor pe care le au.

În România, grație numeroaselor stațiuni balneare pe care le avem, operatorii din industria turismului au început să facă investiții generoase în zona de wellness, în încercarea de a valorifica potențialul pe care îl au foarte multe destinații din țara noastră. Este și cazul stațiunii Lacu Sărat din Brăila, recunoscută pentru faptul că are cel mai mineralizat nămol sapropelic din România.

Cu toate acestea, odată cu investițiile din ultimii ani și, în special, odată cu deschiderea unui nou complex balnear, Alma Health & Spa Retreat, care și-a propus să pună din nou Lacul Sărat pe harta turistică a României, zona a început să prindă un nou contur și să se ridice la standardele stațiunilor balneare din Europa.

Turismul de sănătate, trend ascendent în sezonul estival. Românii caută tot mai des oferte de vară în destinații balneare - Romania Pozitiva

Lacu Sărat a revenit în preferințele românilor pentru vacanțele wellness

Prin proximitatea față de București (fiind aflat la doar două ore și jumătate de București), Alma Health & Spa Retreat este un complex care îmbină opțiunile de agrement și facilitățile unei baze moderne de tratament balnear. Turiștii români care ajung aici caută atât relaxare, cât și tratamente balneare.

Profilul turistului care a optat până acum pentru o vacanță balneo la Lacu Sărat include cupluri sau familii cu copii, adulți cu vârsta cuprinsă între 35 și 50 de ani, care sunt preocupați de sănătatea lor și a celor mici și caută tot mai des locuri noi în care să petreacă o vacanță cu nenumărate opțiuni de relaxare și distracție.

Cele mai căutate facilități ale resortului sunt: piscina interioară cu apă captată din Lacul Sărat, masajele și împachetările cu nămol sapropelic, camerele individuale pentru  băi cu apă sărată și nămol sapropelic,  tratamentele de hidroterapie, hidromasaj, duș subacval și duș Vichy, electroterapia, shock wave (tratamente de recuperare și ortopedie), VACUMED, pentru activarea sistemului circulator periferic, laser terapie pentru biostimulare și recuperare, băi galvanice, SIS (câmp electromagnetic de înaltă intensitate), Emsella (pentru tratarea afecțiunilor ginecologice), ultrasunete, magnetoterapie de joasă frecvență și multe alte facilități tipice unui complex balnear.

Alma Health & Fun este zona de agrement exterioară, ce a fost gândită special pentru a le oferi turiștilor experiența unui adevărat resort exotic. Aceasta include Aquapark, piscine cu apă dulce și apă sărată și șezlonguri cu umbrele (așezate lângă piscine sau lac), piscină pentru copii, beach bar și pool bar, dar și un restaurant cu autoservire  – Bistro by the Lake.

Care sunt beneficiile nămolului sapropelic de la Lacul Sărat?

Un remediu natural cu proprietăți extraordinare, nămolul sapropelic este, de fapt, un amestec format prin descompunerea unor alge și a unor mici crustacee numite artemia salina, care, împreună cu apa hipersalină a lacului, contribuie la tratarea diferitelor afecțiuni precum: durerile musculare, artrita, reumatismul, eczemele, psoriazisul și alte boli ale pielii, migrenele, insomnia, stresul, tulburările digestive. De asemenea, nămolul sapropelic, cunoscut drept „elixirul negru”, are un puternic efect de detoxifiere a organismului, ajutând la eliminarea toxinelor, purificarea pielii, înfrumusețarea tenului. Totodată, nămolul este cunoscut și pentru proprietățile sale de relaxare, jucând un rol important în inducerea unei stări de calm.

Apa de la Lacu Sărat conține minerale benefice pentru sănătatea corpului uman, cum ar fi sulful, sodiul și magneziul, în concentrații mari, iar cura cu aerosoli ajută la detoxifierea organismului. Toți acești factori transformă stațiunea Lacu Sărat într-o destinație ideală pentru cei care vor să se bucure de relaxarea unei vacanțe, dar și de tratamente și terapii adecvate nevoilor și stării lor de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.