Shadow

Turcia se redeschide pentru turismul britanic fără a cere certificat de vaccinare

Viteza cu care avansează campania de vaccinare împotriva COVID-19 din Regatul Unit a determinat Turcia să anunțe că vara aceasta își va redeschide granițele pentru turiștii britanici fără a le cere să fie imunizați. De asemenea, a avansat un program de vaccinare prioritar pentru angajații din sectorul turistic al țării. „Nu vom solicita pașapoarte de vaccinare la sosirea în țară. Sperăm ca cerința să nu fie necesară, deoarece Guvernul britanic avansează în mod rapid și impresionant programul de vaccinare pentru întreaga națiune și o parte semnificativă a populației va fi vaccinată la începutul verii”, a informat Guvernul turc. Țara adoptă o strategie diferită de cea a Ciprului, care a comunicat deja că se va redeschide pentru piața principală începând cu 1 mai, fără a necesita PCR sau izolare, doar pentru cei care au primit ambele doze de vaccinuri

 

Potrivit Guvernului turc, prin acest program de vaccinare prioritar pentru sectorul turistic, angajații hotelieri și alți angajați din sector vor fi vaccinați înainte de vară, potrivit TTG. 

 

„Așteptăm cu nerăbdare să primim turiștii britanici cu brațele deschise, așa cum am făcut în siguranță vara trecută”, a declarat Mehmet Nuri Ersoy, ministrul de cultură și turism al Turciei. 

Imagine din Istanbul. Fotografie: TUI

 

Ministrul a precizat că țara are controalele la frontieră la standarde de nivel mondial pentru a se asigura că, călătoriile sunt sigure în toată Turcia. „Lucrăm cu autoritățile britanice pentru a ne asigura că aceste controale sunt cât mai actualizate posibil. 

 

„Nu cerem pașapoarte de vaccinare de la călătorii internaționali la sosirea în țară”, a spus Ersoy, care a indicat că țara va revizui numărul cazurilor începând cu 15 aprilie și va decide dacă va continua să solicite britanicilor să prezinte un test de COVID negativ înainte de călătorie. 

 

„Sper că nu există o astfel de cerință pentru vizitatorii britanici, deoarece Guvernul Regatului Unit avansează în mod rapid și impresionant cu programul de vaccinare la nivel național și o parte semnificativă a populației va fi vaccinată la începutul verii”, a avut încredere el. 

 

Ministrul a indicat faptul că Turcia va continua să investească în programul său de certificare a turismului sigur, care a fost extins până în 2021 și a devenit obligatoriu pentru toate hotelurile și alte spații de cazare cu 30 sau mai multe camere. Până în prezent, au fost certificate peste 8.000 de companii de acest tip. 

 

Asigurări

Turcia oferă, de asemenea, un pachet de asigurări COVID-19 începând cu prețul de 15 euro, care acoperă costurile tratamentului, medicamentelor și îngrijirilor de urgență, dacă un călător necesită tratament la spital. O asigurare suplimentară de cazare va acoperi oaspeții în cazul în care trebuie să își prelungească șederea din cauza contagiunii. 

 

„Suntem încrezători că programele de vaccinare în curs de desfășurare, atât în Regatul Unit, cât și în Turcia, vor asigura că acest sezon să fie mai sigur decât cel de anul trecut”, a susținut Ersoy. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.