Shadow

Travelminit.ro: Turismul de nuntă, un trend care a luat amploare în pandemie

Comunicat de presă

Dacă anul trecut, foarte multe nunți au fost amânate ca urmare a restricțiilor impuse de pandemie, 2021 a adus un aflux de solicitări pentru organizarea evenimentelor de familie. Ținând cont de numărul limitat de spații de evenimente, de cerințele pandemice și de preferința pentru finalul de săptămână pentru organizarea acestor evenimente, foarte multe cupluri s-au orientat spre locații atipice sau chiar locații turistice pentru organizarea evenimentului de familie.

TRAVELMINIT.RO: Turismul de nuntă, un trend care a luat amploare în pandemie - 29.09.2021 | BURSA.RO

În prezent, cuplurile caută destinații atipice pentru ziua cea mare, locuri care le oferă invitaților o experiență turistică în adevăratul sens al cuvântului, total diferită de cea a clasicului salon de nuntă. De altfel, și numărul participanților s-a redus considerabil, atât din cauza măsurilor de siguranță luate împotriva Covid-19, cât și ca urmare a dorinței mirilor de a avea o petrecere intimă, în compania celor apropiați.  La rândul lor, hotelierii și proprietarii de pensiuni au încercat să se alinieze noului curent, oferind pachete avantajoase la cazarea grupurilor mari de invitați, dar și spații generoase pentru evenimentele private, indiferent că s-au desfășurat în aer liber sau la interior, după cum informează platforma hotelieră online Travelminit.ro.

Turismul de nuntă, o practică în plină ascendență

Potrivit unui studiu realizat de Travelminit.ro, 67% dintre hotelierii care au răspuns la chestionar afirmă că au găzduit în unitatea lor de cazare un eveniment mare de familie în ultimele luni. Printre cele mai populare evenimente organizate în destinații turistice s-au numărat nunțile (în cea mai mare proporție: 33.8%), botezurile, aniversările și alte mici petreceri private.

Dintre cei care nu au putut organiza un astfel de eveniment, 50% susțin că principalul motiv a fost spațiul insuficient de mare pentru petreceri ori lipsa unui salon destinat acestora. Conform aceluiași raport emis de Travelminit.ro, peste 50% dintre grupurile de nuntă au avut inclusă cazarea pentru două nopți, de cele mai multe ori fiind rezervată perioada de weekend, vineri – duminică.

Care au fost tarifele și condițiile de cazare pentru sezonul nunților în România

Bugetul mediu pentru o noapte de cazare a fost de 150-200 de lei, potrivit celor 32.8% dintre hotelierii respondenți la chestionar. Au fost, de asemenea, unități de cazare care au cerut mai puțin, între 100 și 150 de lei (31.3%), dar și mai mult, între 200 și 250 de lei (23.4%). Numai 12.5% dintre unitățile de cazare chestionate a dus tarifele pentru o noapte de cazare la peste 250 de lei, acestea fiind, în general, hoteluri și pensiuni din categoria premium.

Cât despre succesul acestui sezon, studiul a relevat faptul că majoritatea hotelierilor (51.2%) consideră că au avut rezultate medii, în timp ce 38.8% sunt de părere că a fost un sezon foarte reușit, cu evenimente care i-au ajutat să recupereze din pierderile inevitabile ale anului 2020, în context pandemic.

Care sunt provocările turismului de nuntă din prezent

Pentru unii dintre hotelieri nu au lipsit nici situațiile imprevizibile ale unor evenimente desfășurate în plină pandemie. Aceștia amintesc, printre altele, controale din partea autorităților, care au verificat constant dacă se respectă legislația și măsurile de siguranță, camere rezervate și anulate în ultima clipă, oaspeți care nu au mai sosit. De asemenea, au existat și cerințe speciale din partea mirilor sau a organizatorilor evenimentelor, de la petreceri și ceremonii religioase oficiate în aer liber și până la decor tematic (decor medieval, decor în natură, covor roșu, petale de trandafiri sau aranjamente florale în anumite culori pe mese).

Nu în ultimul rând, pe lângă nunți, botezuri și alte evenimente de familie, hotelierii au găzduit și grupuri participante la evenimente atipice, între care menționează festivitatea de final de an pentru colectivul unei grădinițe de copii, întâlnirea participanților la un concurs de off-road, dar și un maraton de tango. Altfel spus, oportunități noi pentru destinațiile turistice din România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.