Shadow

Travelminit.ro: Care sunt cele mai ieftine, dar și cele mai scumpe stațiuni de pe litoralul românesc în 2023?

Comunicat de presă

Și în acest an, litoralul rămâne destinația de top pentru călătorii români în sezonul estival. O dovadă în acest sens o reprezintă numărul în creștere al rezervărilor pentru lunile de vară.

Stațiunile Eforie Nord, Costinești și Mamaia sunt la cea mai mare căutare în rândul turiștilor care și-au rezervat vacanța prin intermediul platformei hoteliere online Travelminit.ro. Dintre utilizatorii care și-au petrecut vacanța în țară, 25% au ales stațiunile din nordul litoralului, în timp ce 62% dintre aceștia au preferat Constanța și stațiunile din sud.

Travelminit.ro: litoralul destinația top pentru români
Litoralul românesc.

Care sunt cele mai ieftine, dar și cele mai scumpe stațiuni de pe litoral?

Costurile medii ale unui sejur pe litoral pot varia în funcție de zonă, dar și de unitatea de cazare aleasă. Potrivit Travelminit.ro, în stațiunile din nordul litoralului, prețul mediu al unui sejur de 3 nopți, pentru 2 adulți, este de 1,388 de lei, în timp ce în sudul litoralului, prețul mediu al aceluiași tip de sejur este de 1,123 de lei. În acest caz, cea mai costisitoare stațiune este Mamaia Nord, cu un preț mediu de 1,438 lei, iar Techirghiol este cea mai accesibilă, având un preț mediu de 573 de lei.

Un sejur de 3 nopți, în nordul litoralului, pentru o familie de 2 adulți cu 2 copii, costă în medie 1,763 de lei. În sudul litoralului, același sejur are prețul mediu de 1,562 lei. Cu toate acestea, cele mai ridicate prețuri s-au înregistrat în stațiunea Jupiter, cu o medie de 2,637 de lei, iar cele mai ieftine, în stațiunea Mangalia, cu un preț mediu de 724 de lei.

 Cum arată prețurile pe litoral în 2023?

Pe lângă tarifele pentru cazare, turiștii români care planifică o vacanță la mare trebuie să țină cont și de diversele cheltuieli care apar în timpul șederii lor. De exemplu, prețul pentru o masă într-un restaurant de pe litoral poate varia între 25 și 55 de lei. Dacă doresc să savureze nelipsitele hamsii, acestea pot costa aproximativ 25 de lei, în timp ce o pizza costă 45 de lei, iar un burger are un preț mediu de aproximativ 20 de lei. În ceea ce privește șezlongurile, costul acestora începe de la 25 de lei și variază în funcție de stațiune. Mulți turiști optează pentru pachete promoționale, care le oferă multiple avantaje, precum acces la servicii suplimentare, mese și șezlonguri incluse.

Aceste date ne arată faptul că litoralul rămâne în continuare o destinație populară și apreciată de către români, iar turiștii sunt bucuroși să descopere numeroasele posibilități de a-și petrece vacanța la mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.