Shadow

Toți pasagerii care călătoresc în Regatul Unit trebuie să prezinte trei teste

Guvernul Regatului Unit va anunța săptămâna aceasta că toți pasagerii care sosesc în țară vor trebui să fie supuși la două teste la sosire, pentru a preveni răspândirea de noi variante ale virusului. În plus, aceștia trebuie să transmită în continuare un test Covid negativ efectuat în termen de 72 de ore înainte de îmbarcarea în zbor. 

Testele pe teritoriyl britanic vor fi efectuate în a doua și a opta zi după sosirea pasagerului, potrivit presei din sectorul britanic. Secretarul de stat pentru sănătate, Matt Hancock, va anunța săptămâna aceasta că cele două teste suplimentare vor fi extinse la toți pasagerii, indiferent de originea lor, pe lânga cei din 33 de țări de pe „lista roșie”.

Aceștia trebuie să treacă carantină obligatorie în hoteluri, iar cei din alte țări, care aveau deja obligația de a se autoizola la domiciliu la sosire, trebuie să treacă și cele două teste suplimentare pe solul britanic.

Aceasta înseamnă că toți călătorii care doresc să intre în Regatul Unit vor trebui să susțină în total trei teste: una în cele 72 de ore anterioare îmbarcării și încă două la sosirea în țară.

Cele două teste ulterioare la sosirea in Regatul Unit vor fi obligatorii pentru toți pasagerii, indiferent de locul de origine.

Autoritățile sanitare consideră că, pe lângă autoizolarea din casele lor impusă celor care nu sosesc din țări cu risc ridicat, obligația de a efectua două teste suplimentare va contribui la creșterea nivelului de protecție împotriva virusului și la o ma bună monitorizare a cazurile noi care ar fi putut intra în țară, pe lângă facilitarea dectării timpurii a posibilelor noi variante.

Hoteluri în carantină

Pe 15 februarie, carantina obligatorie în hoteluri va începe pentru pasagerii care sosesc în Regatul Unit din cele 33 de țări ale așa-numitei „liste de roșii”, considerate cu risc ridicat. Acestea sunt: Africa de Sud, Portugalia, Emiratele Arabe Unite și țările din America de Sud, unde noile tulpini sunt predominante.

Hotelurile care se vor ocupa de cazarea acestor călători vor fi Best Western, Accor, Oyo și Taj Hotels, potrivit Travelmole. Guvernul britanic a rezervat peste 28.000 de camere pentru cei 1.425 de pasageri estimați și să sosească zilnic.

Deși Guvernul a exclus, pentru moment, urmărirea prin GPS a pasagerilor, care ar putea reprezenta o alternativă la carantina obligatorie în hoteluri, potrivit presei sectoriale, presiunea asupra miniștrilor crește împotriva noii carantine, atât din partea sectorului în sine, precum și din partea opoziției.

Potrivit The Times, consilierii științifici ai Cabinetului ar fi pariat pe monitorizarea electronică care ar contribui la asigurarea respectării carantinei și, dacă se ia decizia politică, ar putea fi un substitut eficient.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.